Boros Tamás meggyilkolásáról vallott egy tanú

2005.05.31. 16:55
Az egyik szerb állampolgárságú védett tanú szerint a bűnszervezet létrehozásával, fegyvercsempészettel és más bűncselekményekkel vádolt Radnai László ölette meg 1998. július 2-án Boros Tamást. A vallomás a kecskeméti maffiaper keddi tárgyalásán hangzott el.

Radnai László ölette meg Boros Tamást, állítja egy védett tanú bűnszervezet létrehozásával, fegyvercsempészettel és más bűncselekményekkel vádolt férfiről. A vallomás kedden hangzott el a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, ahol május eleje óta tárgyalják a "kecskeméti maffiaper" néven emlegetett büntetőügyet.

Hét éve nincs meg a megbízó

A szerb férfi a tárgyaláson közölte: egy ízben Radnai azt mondta neki, hogy a megbízásából gyilkolták meg Boros Tamást. Erről többet nem kívánt mondani a tanú.

A vállakozó elleni robbantásos merényletet 1998. július 2-án Budapest belvárosában, az Aranykéz utcában követették el, az autóba rejtett pokolgép Boros Tamás mellett még három halálos áldozatot követelt. Az elkövetőket és megbízóikatt máig sem sikerült elfogni.

Védett tanúk

A keddi tárgyaláson a szerb védett tanú arról is beszámolt, hogy hétfőn megkíséreltek elrabolni egy másik védett tanút, aki a bíróság előtt eddig még nem tett vallomást. Részletek >>>

A kecskeméti maffiaperben Radnai László és tíz társa ellen emberölés előkészülete, fegyvercsempészet és lőfegyverrel visszaélés a vád. Az ügyben összesen négy korábbi gyanúsított ellen szüntették meg az eljárást azért, mert vállalták, hogy védett tanúként terhelő vallomást tesznek társaikra és alátámasztják a vád állításait.