Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

A rendőrség szerint nem szabadult el kígyó a Mecsekben

2006.07.06. 09:57
Ugyan mérgével másodpercek alatt megölhet egy egészséges felnőttet, mégsem jelent igazi veszélyt a lakosságra az a zöld mamba, ami egy bejelentés szerint szerdán szökött meg a Mecsekben. A rendőrség szerint semmi sem igaz az egészből.

Szabadon engedtek egy zöld mambát a Mecsekben, jelentette be a Blikk értesülései szerint egy újságíró a Környezetvédelmi Felügyelőségen. A szakhatóság a rendőrség segítségét kérte a halálos mérgű, az emberrel akár másodpercek alatt végző, de amúgy visszahúzdó természetű kígyó felkutatásához.


Dekoratív állat

A bejelentő szerint a zöld mamba egy Pécs környéki házból, etetés közben szökött meg.

A szakértők szerint a zöld mamba igazi kaméleon, színe alkalmazkodik a környezetéhez, így gyakorlatilag észrevehetetlen. Mérge rendkívül halálos, egy harapás is másodpercek alatt végezhet egy egészséges felnőttel. De a kígyó csak közvetlen veszélyhelyzetben támad, visszahúzódó, egyáltalán nem agressziv fajta.

A Blikk megtalálta a bejelentőt is, aki elmondta, hogy a 1,5 éves, Giogiónak hívott kígyót egy gyerek etette, amikor véletlenül felborult agyagedénye, így megszökhetett.

A rendőrség az értesítés után azonnal megkezdte az eset kivizsgálását, elsősorban a bejelentés valódiságát. Csütörtökön délután az InfoRádiónak nyilatkozva már alaptalannak titulálta a rendőrség az ügyet. "A bejelentésnek megfelelően a pécsi rendőrkapitányság a szükséges intézkedéseket azonnal megtette, ennek során egyértelműen megállapította, hogy a bejelentésben foglaltak valótlanok" - közölte Bális Eszter rendőrségi szóvivő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!