Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A rendőrség szerint nem szabadult el kígyó a Mecsekben

2006.07.06. 09:57
Ugyan mérgével másodpercek alatt megölhet egy egészséges felnőttet, mégsem jelent igazi veszélyt a lakosságra az a zöld mamba, ami egy bejelentés szerint szerdán szökött meg a Mecsekben. A rendőrség szerint semmi sem igaz az egészből.

Szabadon engedtek egy zöld mambát a Mecsekben, jelentette be a Blikk értesülései szerint egy újságíró a Környezetvédelmi Felügyelőségen. A szakhatóság a rendőrség segítségét kérte a halálos mérgű, az emberrel akár másodpercek alatt végző, de amúgy visszahúzdó természetű kígyó felkutatásához.


Dekoratív állat

A bejelentő szerint a zöld mamba egy Pécs környéki házból, etetés közben szökött meg.

A szakértők szerint a zöld mamba igazi kaméleon, színe alkalmazkodik a környezetéhez, így gyakorlatilag észrevehetetlen. Mérge rendkívül halálos, egy harapás is másodpercek alatt végezhet egy egészséges felnőttel. De a kígyó csak közvetlen veszélyhelyzetben támad, visszahúzódó, egyáltalán nem agressziv fajta.

A Blikk megtalálta a bejelentőt is, aki elmondta, hogy a 1,5 éves, Giogiónak hívott kígyót egy gyerek etette, amikor véletlenül felborult agyagedénye, így megszökhetett.

A rendőrség az értesítés után azonnal megkezdte az eset kivizsgálását, elsősorban a bejelentés valódiságát. Csütörtökön délután az InfoRádiónak nyilatkozva már alaptalannak titulálta a rendőrség az ügyet. "A bejelentésnek megfelelően a pécsi rendőrkapitányság a szükséges intézkedéseket azonnal megtette, ennek során egyértelműen megállapította, hogy a bejelentésben foglaltak valótlanok" - közölte Bális Eszter rendőrségi szóvivő.