Gellért, Mercédesz
11 °C
22 °C

MÁV: hóekézés, leállított InterPici-járatok

2003.02.05. 23:41
Váltóállítási gondok miatt országszerte 10-20 percet késtek szerda hajnalban a vonatok, Északkelet-Magyarországon több pályaszakaszt hóekével kellett megtisztítani.
A Mávinform tájékoztatása szerint Balatonederics-Vonyarcvashegy, valamint Csurgó és Gyékényes közötti szakaszon fák dőltek a vasúti pályára, amelyek megrongálták a felsővezetéket, így 40-50 perces késéssel jártak a vonatok. A Cegléd-Szolnok, illetve az Újszász-Szolnok vasútvonalon a havazás miatt szerda reggel 20-30 perces, a nyírségi vasútvonalakon 20 perces késésekre lehetett számítani. A Mávinform közlése szerint szerda reggel az ország területén valamennyi vonat menetrend szerint elindult.

Hóekézéssel tartják fenn a közlekedést

Hóekézéssel próbálják meg fenntartani a vasúti közlekedést a MÁV több vonalán; az ország keleti, észak-keleti és dunántúli részében rendkívüli helyzet alakult ki a nap folyamán. A MÁV Rt. Közkapcsolati Igazgatósága szerdai esti, MTI-hez eljuttatott közleményében jelzi: a viharos erejű szél több vasútvonalon is hóátfúvásokat okozott, ami egyes vonalakon lehetetlenné tette a közlekedést.

A korábban járhatatlan vonalakat hóekézéssel szabaddá tették: így a Karcag - Tiszafüred, a Görögszállás - Tiszalök, a Hajdúdorog - Hajdúnánás, Ófehértó - Nyíregyháza közötti pályaszakaszon - ha késéssel is - de megindult a forgalom. Továbbra sem közlekednek a vonatok a Nyíregyháza - Nyíradony és a Nyíregyháza - Herminatanya - Balsa, illetve a Dombrád vonalon.

Nem közlekedteti a MÁV a Debrecenből 19 óra 35-kor Tiszalökre induló, valamint a csütörtök hajnalban Tiszalökről 4 óra 33-kor induló InterPici szerelvényeket, valamint a Nyíregyháza - Vásárosnamény között a Nyíregyházáról 18 óra 20-kor induló, és a csütörtök hajnalban 4 óra 45-kor induló InterPici vonatot.

Nem tudnak közlekedni szerda éjfélig a Bz motorvonatokat pótló autóbuszok a Dunántúlon Lepsény és Dombóvár, Tamási és Pincehely között, mert a rendőrség baleseti helyszínelés miatt, valamint a rendkívüli időjárási helyzetre való tekintettel lezárta a közutakat.

20%
3490 Ft
2792 Ft
15%
3999 Ft
3400 Ft