Judit
3 °C
7 °C

Előzetesben a MÁV Biztosító vezére

2008.04.13. 15:24
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a MÁV Általános Biztosító Egyesület pénteken őrizetbe vett elnök-vezérigazgatóját. A pénzmosás és sikkasztás gyanújával indított ügynek most 6 gyanúsítottja van. Az elnök vezérigazgatón kívül három másik ember került vasárnap előzetesbe, két másik gyanúsítottat pedig házi őrizetbe helyezett a bíróság.

A MÁV Biztosítónál a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Pénteken négy, szombaton további két embert vettek őrizetbe. Köztük van Kiss Bálint, a biztosító elnök-vezérigazgatója is. A gyanú szerint a biztosítónál közel 1 milliárd forintot vontak ki a gyanúsítottak közreműködésével magán bankszámlákra. A pénz egy részét saját céljaikra fel is használták. A bankszámlákat soron kívül zárolták.

A biztosítónál a vámnyomozóktól kapott információk alapján a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) is vizsgálatot rendelt el és három felügyeleti biztost is kiküldtek a céghez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?