Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Előzetesben a MÁV Biztosító vezére

2008.04.13. 15:24
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a MÁV Általános Biztosító Egyesület pénteken őrizetbe vett elnök-vezérigazgatóját. A pénzmosás és sikkasztás gyanújával indított ügynek most 6 gyanúsítottja van. Az elnök vezérigazgatón kívül három másik ember került vasárnap előzetesbe, két másik gyanúsítottat pedig házi őrizetbe helyezett a bíróság.

A MÁV Biztosítónál a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Pénteken négy, szombaton további két embert vettek őrizetbe. Köztük van Kiss Bálint, a biztosító elnök-vezérigazgatója is. A gyanú szerint a biztosítónál közel 1 milliárd forintot vontak ki a gyanúsítottak közreműködésével magán bankszámlákra. A pénz egy részét saját céljaikra fel is használták. A bankszámlákat soron kívül zárolták.

A biztosítónál a vámnyomozóktól kapott információk alapján a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) is vizsgálatot rendelt el és három felügyeleti biztost is kiküldtek a céghez.