Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Tíz év börtönt kapott az őrjöngő hamburgerzabáló

2003.12.05. 10:24
Felidegesítette a McDonalds rugalmatlansága Waynetta Nolant. Az asszony majonézzal akarta enni sajtburgerét, a pultos azonban nem volt hajlandó megváltoztatni az étel összetevőit. Nolan végül a nem túl lelkesen segítségére siető menedzseren állt bosszút.
Tíz év börtönre ítélte a houstoni bíróság Waynetta Nolant. A harminchét éves texasi asszony egy helyi McDonalds menedzserén állt bosszút az akadozó kiszolgálásért. Nolan, elmondása szerint zaklatott állapotban, április 23-án kezdett őrjöngésbe.

Az asszonyt felháborította, hogy egyszerű kérését - majonézt a sajtburgerbe - a cég tizennyolc éves alkalmazottja nem akarta teljesíteni. Nolan dühében hozzávágta a pultoshoz a kiadott ételt. A vitát Sherry Allen Jenkins, a bolt menedzsere próbálta rendezni - írja a Houston Chronicle.

Letörölgette a mustárt

"Majonézt raktam a burgerébe, kivettem a hagymát, letörölgettem a mustárt. Mi mást tehettem volna?" - vallotta zokogva az esküdtszéknek a menedzser. Nolan ekkor azonban a kihűlt sültkrumplira, majd a felmelegedett üdítőre kezdett panaszkodni. A szemtanúk szerint ezután megragadta Jenkinst, és a parkolóba rángatta, majd áthajtott rajta.

A menedzser medencecsonttörést szenvedett és "nem tudott elmenni unokájáért az óvodába" - írja a Houston Chronicle.

Nolan alig tanúsított megbánást a tárgyaláson. Mint mondta, nem vette észre, hogy áthajt Jenkinsen, azt hitte, egy fekvőrendőr dobta meg az autóját. A segítség elmulasztását "rossz hangulatával" indokolta. Az esküdtszék végül tíz év börtönbüntetést szabott ki az idegeskedő asszonyra. A szándékos emberölési kísérletnek minősülő esetben húsz év lett volna a maximálisan kiszabható büntetés.