Tibor
2 °C
8 °C

Lesifotó a fürdőruhát cserélő Angela Merkelről

2006.04.18. 17:40
Két angol bulvárlap is Angela Merkel német kancellár hátsóján élcelődik. A novemberben hivatalba lépett politikusnő most először ment el férjével nyaralni, de rögtön meg is járta. Egy paparazzo lefényképezte, amint éppen fürdőruhát cserél.

Paparazzi-fotók jelentek meg a The Sun és a Daily Sports angol bulvárlapokban Angela Merkel német kancellárról, aki novemberi hivatalba lépése óta először ment el szabadságra férjével az olaszországi Ischia szigetére.

A hátulról készített képen egy fehér fürdőköpenyes nő látható, akinek a csuklya az arcát is elfedi. A fotón Merkel (?) egy medence szélén éppen felhúzza fürdőruha alsóját. A köpeny csak a felsőtestét fedi, a mozdulat miatt kivillan a combja és a hátsója is.

I’m big in the bumdestag


A lap a képet a „I’m big in the bumdestag” címmel tálalja. A bum az angol szlengben feneket jelent. A cikk elismerően szól a „vasnőről”, aki alatt a német gazdaság növekedésnek indult.

A The Sun összegzése szerint Merkel először a német gazdaságot „húzta fel”, most pedig a bugyiját. A bulvárlap ezután kellő kétértelműséggel azt kívánja neki, hogy „bottoms up", ami jelenthet koccintást, de ugyanígy azt is, hogy „ki a segget”.

A fotó az angol „Daily Sports“ fantáziáját is felkeltette. A lap a képek mellé a „Does my Hun look big in this?“ megjegyzést tette. A hun a németek gúnyneve Angliában, ez alapján a mondatot fordítsa le mindenki úgy, ahogy neki tetszik.

Tiszteletlenség

A berlini angol nagykövetség sajtóattaséja a német Bildben arra emlékeztetett, hogy a szigetország sajtójának régi hagyománya a tiszteletlenség, s az ilyen cikkeket nem szabad túlságosan komolyan venni.

Márciusban a Bild am Sonntag riporterei a berlini Pergamon Múzeumban jártak, ahol megmutatták nekik, hogy egy a múzeum tetején lévő biztonsági kamerával be lehet látni a kancellárnő és férje szemközt fekvő belvárosi lakásába. Az újságírók a fekete-fehér képernyőn éppen azt látták, hogy Merkel férje Joachim Sauer a nappaliban ül és valószínűleg tévét néz.