Auguszta
-3 °C
2 °C

Mesterlövész hatástalanította a gázpalackokat

2003.12.19. 14:32
Kigyulladt egy garázs és bennégett egy autó pénteken hajnalban Szolnokon. A tűzben felhevült acetilént tartalmazó gázpalackot egy mesterlövész hatástalanította hét lövéssel.
Tűz ütött ki egy szolnoki családi ház garázsában pénteken hajnalban, amikor eddig ismeretlen ok miatt kigyulladt a melléképület és bennégett egy Ford személyautó - adta hírül az Objektív hírügynökség. A garázsban egy oxigén és egy dissou gázpalack is volt, amelyeket hét lövéssel hatástalanított egy mesterlövész.

Földvári István, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője az Index érdeklődésére elmondta, hogy a hatvan négyzetméteres melléképület teljes terjedelmében égett. A garázsban tomboló tűzből a tűzoltók a két felhevült palackot kihozták és hűteni kezdték.

Az acetilén gázt tartalmazó palackban ekkor már visszafordíthatatlan folyamatok indultak be, és bármikor felrobbanhatott volna. Ezért a helyszínre hívták a megyei rendőr-főkapitányság egyik mesterlövészét, aki több lövést is leadott a veszélyessé vált palackra. Az ily módon kilyukasztott fémtestből a szabadba távozhatott a nagy nyomású gáz. Az oxigénpalackra nem kellett lőni, mert ott a hűtés megtette a hatását.

Kérdésünkre a városi tűzoltóság ügyeletese arról tájékoztatott, hogy a tűzben senki nem sérült meg, és a kiszabaduló gáz miatt sem kellett a helyszínen tartózkodó mentőknek senkit ellátniuk. A négy órás küzdelemben eloltott tűz az eddigi adatok szerint 6 millió forint kárt okozott.