Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Cseh gimnazista lett a világszépe

2006.10.01. 01:08
A Miss World varsói gáláján egy 18 éves cseh lány nyerte el a koronát. A második a Szatmárnémetiben élő román szépségkirálynő lett.

Egy 18 éves cseh diáklány nyerte az idei Miss World szépségversenyt, aminek döntőjét ezúttal Varsóban rendeztek. Tatana Kucharovát száznégy induló közül választották ki, a második helyezett a romániai, Szatmárnémetiben élő Ioana Valentina Boitor, míg a harmadik az ausztráliai Sabrina Houssami lett.


Kattintson a világszép lányokért!

A ghánai Lamisi Mbillah pedig az úgynevezett  Beauty With A Purpose, azaz Szépség céllal elnevezésű különdíjat vehette át, amit minden évben a rászorulóknak segítő, a társadalmon jobbítani igyekvő jelöltnek ítélnek oda.

Az idei világszépe igen különleges személyiség: 177 centi magas, egyelőre gimnazista és modellként dolgozik, de egyetemre menne, és egyszer majd azért szeretne családot is alapítani. Szeret teniszezni, röplabdázni, lovagolni, korcsolyázni és zenét hallgatni. Kedvenc étele állítólag a csirke. Mottója is eredeti, hiszen adatlapján azt vallja, hogy "Mindig legyél optimista".

Magyarországot Tóth Anetta Renáta képviselte a varsói döntőn, Magyarországot a dél-európai csoportba sorolták, a csoportból a román jelölt jutott tovább.

A Miss World versenyt először 1951-ben rendezték meg a londoni Waterloo Bridge déli oldalán tartott Festival of Britain részeként. A szépségverseny atyja Eric Morley üzletember, a Miss World rendezvénysorozatnak jelenleg 107 országban vannak elődöntői.