Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Egymilliós vérdíj a MOM parki rablóra

2006.08.17. 09:48
Nyomravezetői díjat tűzött ki a BRFK a hétfőn történt pénzszállító-rablás egyik feltételezett elkövetőjére. A MOM Park biztonsági kamerái felvételt készítettek a fegyveres rablókról.

Fegyverrel rabolt ki egy pénzszállítót egy rablópáros hétfő reggel, Budán a MOM Park bevásárlóközpontnál. A napi pénzforgalomhoz szükséges készpénzzel a bevásárlóközpontba induló pénzkísérőt az egyik rabló a bejáratnál várta, amikor a pénzkísérő odaért, fegyvert fogott rá, lefegyverezte az őrt, elvette tőle a három pénzestáskát és a szolgálati fegyvert is.

Az értékszállító társa, aki a páncélautóban ülve várta vissza kollégáját, ekkor vette észre hogy mi történik: szolgálati pisztolyából több figyelmeztető lövést is leadott, áll a rendőrség szerdai közleményében.


A biztonsági kamera képe (BRFK)

A lövéseket hallva az egyik támadó eldobta a nála lévő két pénzeszsákot, és futva menekült tovább, míg társa a közelben várakozó személygépkocsiba ugrott - melyet harmadik társuk vezetett -, és elmenekült a helyszínről. A rablók autóval menekültek, a pénzkísérő több lövést is leadott autójukra, megsebesítve az egyik rablót - legalábbis erre utal, hogy a később megtalált gépkocsiban vérnyomokat rögzítettek a helyszínelők. Az MTI információ szerint a rablók mintegy 100 millió forintot zsákmányoltak

A bevásárló központ biztonsági kamerái felvételeket készítettek a rablás két elkövetőjéről, akiket a Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási nyomozói még keresnek.

Az egyik elkövető körülbelül 176 centiméter magas, 30-35 év körüli, átlagos testalkatú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor sötét színű baseball sapkát és szabadidőruhát viselt, melynek nadrágja és felső része egyszínű sötét, a felső rész ujján hosszában széles fehér csík, a mellkas részen fehér felirat, illetve fehér gallér volt.


Varga László (33) - fotó: BRFK

Társa körülbelül 180-185 centiméter magas, erősebb testalkatú, 40 év körüli férfi, bajuszt és szakállt hord, álla feltűnően kicsi. A bűncselekmény elkövetésekor zöldes színű baseball sapkát, bordó pulóvert, világos hosszúnadrágot és szintén világos cipőt viselt. A rabláshoz két sötét színű, 20 centiméter hosszúságú, szekrénytáras jellegű pisztolyt használtak a rablók.

A képen látható Varga László, 33 éves budapesti férfi országos körözését is elrendelték a nyomozók, mivel a gyanújuk szerint részt vett a támadásban, bár az, hogy milyen szerepe volt a rablásban, még nem világos. Lapértesülések szerint Varga egyike a zálogházi rablókként emlegetett bűnözőknek. A férfit 2001-ben a rákoskeresztúri posta elleni támadás után már elfogták, de később a bíróság szabadlábra helyezte, majd házi őrizetét is megszüntették. Budapest Rendőrfőkapitánya bruttó egymillió forint díjat ajánlott fel nyomravezetőknek.