Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tárat kellett cserélniük a móri rablógyilkosoknak

2002.05.12. 13:38
A kilőtt lövedékek mennyisége alapján arra következtetnek a szakértők, hogy tárat kellett cserélniük a móri rablógyilkosság elkövetőinek. Az elhunytak egy részét közelről, kivégzésszerűen lőtték agyon.
Tárat kellett cserélniük fegyvereikben a móri bankrablóknak, olyan nagyszámú lövést adtak le áldozataikra. Az igazságügyi orvos szakértők és a helyszíni szemlebizottság az ORFK honlapján olvasható megállapításai közül a nyomozó hatóság kiemeli, hogy az elhunytak közül többen kivégzésszerűen váltak a példátlan kegyetlenséggel végrehajtott bűncselekmény áldozatává.

A két elkövető két lőfegyverből adta le a lövéseket. A jelentésből nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen fegyverrel öltek Móron, de az biztosnak tűnik, hogy gépfegyvert használtak a tettesek. A nyilvánosságra került információk szerint Kalasnyikovval, vagy Skorpió géppisztollyal lőttek a bankban.

A szakértői jelentés szerint több áldozattal kivégzésszerűen végeztek, azaz feltehetően közvetlen közelről lőtték agyon őket. A rendőrség honlapján köszönetet mondott a sajtónak, hogy nem akadályozták alaptalan híreszteléssel munkájukat.

Az ORFK oldalán megjelentek szerint több szemtanú is adott leírást a tettesekről, esetleges menekülési útvonalukról. Ezeket folyamatosan ellenőrzik. A rendőrségnek ugyanakkor továbbra sincs pontos információja arról, hogy mennyi pénzt vittek el az Erste Bank móri fiókjából.