Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Tárat kellett cserélniük a móri rablógyilkosoknak

2002.05.12. 13:38
A kilőtt lövedékek mennyisége alapján arra következtetnek a szakértők, hogy tárat kellett cserélniük a móri rablógyilkosság elkövetőinek. Az elhunytak egy részét közelről, kivégzésszerűen lőtték agyon.
Tárat kellett cserélniük fegyvereikben a móri bankrablóknak, olyan nagyszámú lövést adtak le áldozataikra. Az igazságügyi orvos szakértők és a helyszíni szemlebizottság az ORFK honlapján olvasható megállapításai közül a nyomozó hatóság kiemeli, hogy az elhunytak közül többen kivégzésszerűen váltak a példátlan kegyetlenséggel végrehajtott bűncselekmény áldozatává.

A két elkövető két lőfegyverből adta le a lövéseket. A jelentésből nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen fegyverrel öltek Móron, de az biztosnak tűnik, hogy gépfegyvert használtak a tettesek. A nyilvánosságra került információk szerint Kalasnyikovval, vagy Skorpió géppisztollyal lőttek a bankban.

A szakértői jelentés szerint több áldozattal kivégzésszerűen végeztek, azaz feltehetően közvetlen közelről lőtték agyon őket. A rendőrség honlapján köszönetet mondott a sajtónak, hogy nem akadályozták alaptalan híreszteléssel munkájukat.

Az ORFK oldalán megjelentek szerint több szemtanú is adott leírást a tettesekről, esetleges menekülési útvonalukról. Ezeket folyamatosan ellenőrzik. A rendőrségnek ugyanakkor továbbra sincs pontos információja arról, hogy mennyi pénzt vittek el az Erste Bank móri fiókjából.