Ágnes
-1 °C
2 °C

Újratárgyalják a móri ügyet?

2006.05.19. 08:53
Négy év nyomozás után, két eljárás egyesítése mellett elölről kezdhetik a móri bankrablók perét. Kaiser Ede a nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás miatt már jogerősen tényleges életfogytiglant kapott, Hajdú Lászlót más fegyveres rablások miatt ítélték 15 évre. A táblabíróság Kaiser ügyében határozhat perújításról.

Egy hónap múlva kezdődik a Fővárosi Bíróságon a móri gyilkosságokkal vádolt Hajdú László megismételt elsőfokú tárgyalása. Ha a bűntársának tartott, s a négy évvel ezelőtti bankrablás miatt már életfogytiglanra ítélt Kaiser Ede ügyében a táblabíróság perújításról határoz, akkor várhatóan egyesítik a két eljárást és újratárgyalják az egész bűnügyet - írja a Magyar Nemzet.

A gyilkos fegyvert még mindig nem sikerült megtalálni. Új, eddig még nem ismert bizonyíték pedig nincs a nyomozók tarsolyában. A bíróságnak tehát a már meglévő anyagból kell megállapítani Hajdú és esetlegesen Kaiser bűnösségét vagy ártatlanságát - írja a lap.

Idén februárban módosította a vádat a Fővárosi Főügyészség és Hajdú Lászlót tettesként vádolta meg hét gyilkossággal. A főügyészség akkor újraértékelte az összes rendelkezésre álló bizonyítékot és tanulmányozta a bírósági ítéleteket, ezek alapján döntött a vádmódosítás mellet.

Kaiser Ede a nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás miatt jogerősen tényleges életfogytiglant kapott, Hajdút más fegyveres rablások miatt ítélték 15 évre.