Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Kaiser gyilkolt, Hajdú fegyvert szerzett

2004.05.12. 08:31
Az ügyészség vádirata szerint Kaiser Ede ölt meg nyolc embert két évvel ezelőtt a móri bankfiókban, Hajdú László fegyvert szerzett, majd elrejtette azt, értesült a Népszabadság. Hajdút a rendőrség a vérengzés végrehajtásával is gyanúsítja. A móri ügy főnyomozóját a napokban mentették fel állásából, de ezt a rendőrségi szóvivő nem hozta összefüggésbe a nyomozással. Igaz, akkor még nem volt szó arról, hogy az ügyészség vádirata eltér a rendőrség verziójától.
Az ügyészség várhatóan a héten készíti el a két éve nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás vádiratát, írja a Népszabadság.

Míg az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatósága Kaiser Edét és Hajdú Lászlót gyanúsítja a vérengzés elkövetésével, addig az ügyészség állítólag csak Kaisert tekinti elkövetőnek, Hajdút bűnsegédlettel vádolják. Ő volt az, aki beszerezte a gyilkos fegyvert, és rejtette el úgy, hogy azóta sem találták meg.

A Népszabadság szerint azért meglepő, hogy Hajdút vélhetően nem gyanúsítják gyilkossággal, mert Móron két férfit láttak kilépni a bankfiókból. Hajdút senki nem tudta azonosítani, de akkor ki lehetett Kaiser társa? - teszi fel a kérdést a lap.

A móri főnyomozót a napokban mentették fel beosztásából. Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója akkor az MTI-nek elmondta: a nyomozás miatt már csak azért sem mentették volna fel Boros Lászlót, mivel az eredményes volt, várhatóan már a héten elkészül a vádjavaslat. Igaz, akkor még nem volt szó arról, hogy az ügyészség vádirata eltér a rendőrség gyanúsításától.