Jenő
-3 °C
6 °C

Móri ügy: újabb gyanúsítottat fogtak el

2007.05.16. 17:46
Háromra emelkedett az öt évvel ezelőtt elkövetett banki mészárlás új gyanúsítottjainak száma. Rajtuk kívül még ketten rácsok mögött vannak a nyolc halálos áldozatot követelő rablógyilkosságért. Az utóbbiak - egyre inkább úgy tűnnik, ebben az ügyben - ártatlanok. A rendőrség hallgat.

Újabb, a móri bankrablás elkövetésével gyanúsítható embert fogtak el, erősítette meg az MTI információit Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője szerdán. A keddi elfogás körülményeiről, a gyanúsított személyéről az NNI az újabb nyomozati lépések befejezése után nyilatkozik, mondta a szóvivő.

Ezzel háromra emelkedett az öt évvel ezelőtt elkövetett banki mészárlás új gyanúsítottjainak száma. A rendőrség jelenleg a februárban elfogott tatabányai N. Lászlót és W. Róbertet gyanúsítja a nyolc halálos áldozatot követelő rablás elkövetésével.

N. László: 3

N. László nemrég vallomást tett a rendőrségen, elismerte, hogy részt vett a legsúlyosabb magyar bűncselekményben, de azt állította, hogy ő maga nem járt a bankban, a rablást W. Róbert és egy harmadik - idáig ismeretlen - társa követte el.

"Nem tudom, hogy kit és milyen alapon fogtak most el a rendőrök, én is csak ma délután értesültem az újabb fejleményről" - mondta az Indexnek Jáno Christopher, N. László ügyvédje. A tatabányai férfi jogi képviselője kérdésünkre felelevenítette, hogy a rendőrségen tett vallomásában N. László valóban azt állította, hogy hárman mentek Tatabányáról Mórra az Erste bankfiók kirablására.

"Védencem a kocsiban várt kint, míg W. Róbert és társa bent volt a bankban. Hogy védencem vallomása alapján, vagy más információk segítségével jutottak-e el a rendőrök az újabb gyanúsítottig, nem tudom, amíg folyik az operatív nyomozás, addig a rendőrök nem sok információt adnak nekünk" - tette hozzá az ügyvéd.

W. Róbert: 2

W. Róbert korábban elismerte, hogy ott volt a bankban, de mint mondta, ő csak az ajtóban állt és a betérni szándékozókat küldte el, miközben társa odabent végzett a bankban lévőkkel. W. Róbert állítását részben igazolja, hogy az ajtón talált tenyérnyom megegyezik W. Róbert tenyérnyomával.

Lichy József, W. Róbert védőügyvédje kizártnak tartja, hogy egy, a rablásban részt vevő társtettest fogtak volna el. Véleménye szerint a másik vádlott, N. László érdeke lehet egy harmadik személy megnevezése, ha azt akarja, hogy hiteles legyen a vallomása. Ennek azért lehet szerepe, mert W. Róbert szerint ketten, míg N. László állítása szerint hárman jártak a móri banknál.

"Neki (N. Lászlónak) most már mondania kell egy nevet", ha reálisan akar védekezni - mutatott rá Lichy József, aki szerint ugyanakkor nem kizárt, hogy a rendőrök kedden azt a személyt fogták el, akitől a fegyvereket vásárolhatta N. László. Mint mondta, elképzelhető, hogy a kedden elfogott embert lőfegyverrel visszaélés vagy fegyverkereskedelem miatt vették őrizetbe, és hozták összefüggésbe a móri üggyel.

Kaiser és Hajdú még rács mögött

A móri bankrablás elkövetésével a rendőrség a nyomozás legelején Farkas Róbertet és Horváth Szilárdot gyanúsította, majd egy hónappal később Kaiser Ede és Hajdú László került képbe. Kaiser Edét végül tényleges életfogytigra ítélte 2005-ben a bíróság, míg Hajdú ellen új eljárás indult. Kaiser jelenleg is jogerős fegyházbüntetését tölti, Hajdú pedig lassan öt éve előzetes letartóztatásban van.

A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese, Zsombok György januárban jelentette be: összefüggés van a móri bankrablás és a 2003. július 24-én elkövetett veszprémi postásgyilkosság között, a móri bűncselekménnyel pedig meggyanúsítottak két embert, N. Lászlót és W. Róbertet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?