Magyar lehetett az Olaszországban megölt prostituált

2005.11.28. 10:29
Magyar prostituált megöléséről adott hírt egy dél-olaszországi helyi lap, de egyelőre nem bizonyítható, hogy valóban magyar volt a brutális kegyetlenséggel megölt 21 éves lány.

Magyar prostituáltat gyilkoltak meg a Nápoly közelében fekvő Aversa egyik kerületében, Caserta tartományban, jelentette a CasertaSette.com olasz internetes hírportál.

A római főkonzul ugyanakkor arról tájékoztatta az Indexet, még nem bizonyosodott be, hogy a meggyilkolt lány magyar volt.

Az olasz lap beszámolója szerint a 21 éves magyar örömlánnyal egy késszúrás és két lövés végzett, holttestét egy szemeteskonténerben találták meg egy amerikai katonai létesítmény közelében Gricignano d'Aversa negyedben.

A lövéseket közvetlen közelről adták le a lányra, és mindkettő életfontosságú szerveket roncsolt.

Az olasz nyomozók az internetes hírportál szerint nem zárják ki, hogy a gyilkosságot máshol követték el, ugyanis az amerikai haditengerészet objektumának őrsége nem hallott lövéseket.

Magyarnak vallotta magát

Török Tamás, római főkonzul elmondta, a lap feltételezése, miszerint magyar lányról van szó, azon alapult, hogy állítólag a meggyilkolt prostituált egy korábbi csendőrségi ellenőrzésen magyarnak vallotta magát, de még az sem biztos, hogy ugyanarról a két személyről van-e szó.

Török szerint az is előfordulhatott, hogy a lány azért adta ki magyarnak, mert az uniós tagság révén jobb elbánásban reménykedett.

Idén csak január és március között 20 prostituáltat öltek meg Olaszországban, 2000-ben egy év alatt 168 lányt gyilkoltak meg, legalábbis ennyi vált ismertté a hatóságok előtt.

A főkonzul tudomása szerint nagyon ritka, hogy magyar örömlányokat ölnek meg Olaszországban: ő egy milánói esetről tud, ami két évvel ezelőtt történt, és információi szerint abban az esetben sem volt bizonyítható, hogy prostituáltról volt szó.

Megy a bolt

Idén áprilisban egy félezer magyar prostituáltat foglalkoztató firenzei hálózatot számoltak fel az olasz hatóságok. Olaszországban a prostitúciót nem, a szervezett bűnözést üldözik.

A prostituáltak futtatása új lendületet kapott azóta, hogy a kilencvenes évek közepétől tömegével érkeznek a fiatal lányok Észak-Afrikából és Kelet-Európából az országba. Török szerint a magyar lányokat az utóbbi időben egyre inkább kiszorítják az afrikai és más kelet-európai örömlányok.

A drog mellett a maffia fő bevételi forrásának számító prostitúció az európai országok közül Olaszországban a legszembetűnőbb, számítások szerint 80 ezer lány szolgálja ki az olasz férfiakat, akiknek 45 százaléka legalább egyszer már használta az örömszerzés e formáját.