Emőke
-4 °C
9 °C

Hét év fegyház nevelt lányok rendszeres megrontásáért

2005.10.18. 13:04
Két nevelt lányával létesített szexuális kapcsolatot, és egyikükkel rendszeresen közösült is az a tiszaszigeti férfi, akit kedden, jogerősen, hét év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

A vádlott, a 33 éves tiszaszigeti férfi, 1998 végén költözött össze élettársával, és annak két gyermekkorú lányával. A két felnőtt és a két gyermek egy szobában laktak, és mind a négyen ugyanazon a nagyméretű ágyon aludtak.

A Szegedi Ítélőtáblán kedden helybenhagyott elsőfokú ítélet szerint 1999 telétől a férfi napi rendszerességgel fajtalankodott az akkor tizenhárom esztendős nagyobbik lánnyal, majd nem sokkal később szinte naponta közösült is vele. Kettejük kapcsolata - melybe a lány is beleegyezett - legalább 2002. áprilisáig tartott. A vádlott 1999 nyarától a kisebbik - akkor tízéves - lánnyal is fajtalankodott, az első fokú ítélet szerint szintén a gyermek beleegyezésével.

Veszélyeztető anya

Amikor a gyermekek anyja rájött, hogy élettársa a lányaival rendszeres szexuális kapcsolatot létesített, éjszakákra kiköltözött a tanyás ingatlan udvari mellékhelyiségébe, és másfél éven át folyamatosan ott aludt. A bíróság ítélete szerint ezzel a magatartásával - mint gyermekeinek nevelésére köteles személy - anyai kötelességét súlyosan megszegte, és ezzel mindkét gyermeke erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A férfi tettei 2002 novemberében jutottak egy ismerősük tudomására, aki feljelentést tett. A vádlott az eljárásban végig tagadott.

Folytatólagos megrontás

Az elsőfokú bíróság folytatólagosan, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében és folytatólagosan, a nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett megrontás bűntettében találta bűnösnek L. Zsoltot, s ezért hét évi fegyházra ítélte és ugyanennyi időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A gyermekek anyját korábban az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság jogerősen kétrendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettéért másfél év, végrehajtásában három évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.