Obama anyósa is beköltözik a Fehér Házba

2009.01.11. 15:38
Már a kampány alatt is vigyázott unokáira Marian Robinson, aki várhatóan Barack Obamával együtt beköltözik a Fehér Házba. Az asszony dönti el, hogy meddig marad.

Az Obama-családdal együtt a megválasztott amerikai elnök anyósa is a Fehér Házba költözik, hogy segítsen a szülőknek a gyerekek gondozásában. A hírek szerint az sem kizárt, hogy végleg ott marad.

A leendő first lady anyja, Marian Robinson egyelőre csak átmenetileg, néhány hónapig fog segíteni az Obama-párnak a Fehér Házban - közölte Michelle Obama szóvivője. Hozzátette ugyanakkor, Obama anyósa később dönti el, hogy Washingtonban marad-e.

Marian Robinson a hosszú és megerőltető elnökválasztási kampány alatt sokszor vigyázott unokáira, a 10 éves Maliára és a 7 éves Sashára. Hogy segíthessen nekik, banki tisztviselői állásából korábban nyugdíjba ment.

A Fehér Ház már korábban is otthont adott apósoknak-anyósoknak, a first lady testvéreinek, és szép számmal laktak ott elnöki unokatestvérek és unokák is hosszabb-rövidebb ideig - mutatott rá Robert Watson, az elnöki rezidencia történetének szakértője.

Ulysses S. Grant elnök apósa például évekig hazajárt a Pennsylvania sugárút 1600-ba. Harry S. Truman feleségének anyja szintén beköltözött a Fehér Házba, és mivel nem kedvelte lánya férjét, a közmondásos anyós módjára sűrűn kritizálta. Dwight D. Eisenhower anyósa gyakran hosszú heteket töltött az elnöki lakhelyen, de nem nagyon zavarta veje munkáját, lányához hasonlóan ugyanis többnyire ő is délig aludt.

Beszámolók szerint Barack Obama kivételesen jó viszonyt ápol anyósával, aki imádja az unokáit, és ragaszkodott hozzá, hogy ő viselhesse gondjukat a kampányban, a szülők távollétében. Barack Obama választási kampánya egyik névtelen hősének nevezte felesége anyját, akivel együtt ünnepelt a választás éjszakáján.

Az anyós beköltözésével egyidejűleg vált ismertté, hogy az Obama-pár úgy döntött, megtartja a Fehér Ház konyhafőnökét, a Fülöp-szigeteki származású Cristeta Comerfordot, aki az első nő, egyben az első kisebbségi ezen a poszton. Michelle Obama külön méltatta, hogy Comerfordnak is van egy kislánya, és mindketten fontosnak tartják az egészséges táplálkozást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Bankszámla