Géza
-11 °C
-4 °C

Sósavas szájvízzel zsarolják a Lidlt

2006.01.13. 14:00
Hamburgban több Lidl-üzletben mérgező szájvízre bukkantak, erősítette meg a német rendőrség. Több újság arról számolt be, hogy zsarolók vették célba az áruházláncot. Három Odol szájvizes palackban sósavat találtak, közölték Heilbronnban.

Hivatalosan megerősítette a német rendőrség azokat a híreket, miszerint mérgezett szájvizeket találtak három hamburgi Lidl-üzletben. Az érintett Lidl-boltok a Brauhausstrassén, a Hamburger Strassén és a Winterhuder Wegen állnak.

További részleteket a rendőrség a nyomozásra tekintettel nem hozott nyilvánosságra. Az eset kivizsgálását a heilbronni rendőrségre bízták, ahova a Lidl központi székhelye, Neckarsulm tartozik, írta a Der Spiegel.

Korábban a Hamburger Abendblatt arról számolt be, hogy ismeretlenek szájvizes palackokba töltött sósavval akarták zsarolni a diszkontláncot. Az újság idézte a zsarolók levelét: "Ide egy millió eurót, vagy a vásárlóitok nagyot csodálkoznak, ha a szájukat öblögetik."

Az újság szerint a Hansa-városon kívül nem voltak további mérgezési esetek. Az érintett boltok polcait azonnal kiürítették, jelentette ki a Lidl egyik szóvivője. A lakosság nincs veszélyben, tette hozzá a szóvivő. Az áruházlánc különben Hamburgban már szerdán figyelmeztetést adott ki a vásárlóknak.

Az okok közelebbi ismertetése nélkül akkor arra szólítottak fel, hogy senki ne használja a 150 és 125 milliliteres Odol szájvizeket. A múlt vasárnap és e hét keddje között vásárolt termékek "szennyezettek" lehetnek, és ezért a vásárlók vigyék vissza a vásárlás helyére.

Novemberben heilbronni tartományi bíróságon egy férfit négy év és kilenc hónap börtönre ítéltek az áruházlánc zsarolása miatt. A bírák bizonyítottnak látták, hogy az 57 éves férfi a Lidlt több emailben és fenyegető levelekben 1,2 millió euró kifizetésére akarta rábírni. A követelése nyomatékosítására a tettes az áruházakban élelmiszereket manipulált.