Bernát, Felícia
EUR 384,25 Ft
USD 363,58 Ft
7 °C
31 °C

Az ügyész életfogytiglant kér az oktogoni lövöldözőre

2003.02.11. 11:07
A két halottat és két életveszélyes sebesülést követelő 2000 nyári oktogoni lövöldözés büntetőperében a keddi tárgyaláson elmondták a perbeszédeket, csütörtökön pedig várhatóan kihirdetik az elsőfokú ítéletét a Fővárosi Bíróság (FB). Az ügyész szerint az oktogoni lövöldöző nagy veszélyt jelent a társadalomra, ezért életfogytiglani börtönbüntetést kért.
Fotó: HavariaPress
Életfogytig tartó börtönbüntetést kért az ügyész az oktogoni lövöldöző ellen - jelentette a HavariaPress. Az ügyész a társadalmi veszélyességre hivatkozva indítványozta, hogy a férfi feltételesen se kerülhessen szabadlábra. A vád szerint indokolt lenne a szigorú büntetés, mert az elmeszakértő vizsgálat kimutatta: a vádlott személyisége nem mutat változást.

Bódi Zsolt, a 26 éves vádlott a büntetőper során beismerte és mint mondta, teljes szívéből, őszintén megbánta tettét. Magyarázattal azonban nem szolgált. Bírói kérdésre is csupán annyit jegyzett meg: továbbra is keresi magában a választ a történtekre. Az ügyész több emberen elkövetett emberölés és lőfegyverrel való visszaélés miatt halmazati büntetésként indítványozta az életfogytig tartó szabadságvesztést.

Először magát akarta megölni

A többrendbeli gyilkossággal vádolt Bódi Zsolt egy pisztollyal az övtáskájában indult el otthonról. Azt vallotta, nem mások életét akarta kioltani, hanem a sajátját.

Fotó: HavariaPress
A végzetes estén Bódi Zsolt barátnője féltékeny lett, összevesztek, majd a férfi elment otthonról. Rövid bolyongás után egy belvárosi padra ült le, ahol - állítása szerint - lélekben már fel is készült az öngyilkosságra, de három hangoskodó fiatal megzavarta. Ekkor ismét útra kelt, de a szükségletei az oktogoni gyorsétterembe szólították, ahol ismét felfigyelt az általa csak "nyikhaj striciknek" nevezett társaságra. A vécében egy belső hang hatására erősödött meg benne az a gondolat, hogy nem magával, hanem velük kell végeznie.

Miután kilépett a McDonald'sból, hosszasan vívódott a belső hanggal, de végül visszament, és körübelül egy méter távolságról két fiatalt fejbe, míg egyet mellbe lőtt. A huszonkét éves fiatalember a kórházba szállítás után, míg huszonhárom éves társa egy nappal később halt meg. Egyikőjüknek azonban óriási szerencséje volt, annak ellenére, hogy a jobb halántékán hatolt át a golyó, túlélte a támadást.

A Fővárosi Bíróságon zajló perben várhatóan csütörtökön hoznak elsőfokú ítéletet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Biztosítás