Olajban úszik a Ferihegyi út

2007.06.05. 16:47
Hatalmas mennyiségű olaj folyt ki a XVII. kerületi Ferihegyi úton. Az anyag kipárolgása miatt fokozott tűzveszély volt a környéken, amelyet tűzoltóhabbal szüntettek meg. A környéket egyelőre lezárva tartják, s vizsgálják, milyen környezetkárosítás történt.

A Ferihegyi út és a X. utca kereszteződésénél lévő építkezésen egy tartályt emeltek ki a földből. A 15 köbméteres tartályban lévő anyag, feltehetően gázolaj, kiömlött a tartályból és szétterült a környéken, mondta az Indexnek Molnár Péter a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Az olaj a Ferihegyi útra is kifolyt, mintegy 80 méteres szakaszon nagyobb tócsákba gyűlt össze. Az anyag gyúlékony gőzeinek kipárolgása fokozott tűzveszélyt jelentett a környéken, közölte a Havaria Press.

A tűzoltóság tűzoltóhabbal fedte le az anyagot, s így sikerült megszüntetni a tűzveszélyt, mondta Molnár Péter. Az olajszerű anyagot perlittel kell eltávolítani, ami időt vesz igénybe. Molnár Péter egyelőre nem tudta megmondani, ez meddig tarthat, addig mindenesetre a környéket lezárva tartják.

A hatóságok vizsgálják, hogy a tartályból szándékosan öntötték-e ki az anyagot, vagy az valamilyen sérülés miatt folyt ki. Dobson Tibor a Katasztrófavédelem Országos Parancsnokságának szóvivője az Index kérdésére azt mondta: vizsgálni kell, milyen mértékű környezetkárosítást történt, s ezt hogyan lehet megszüntetni.

A Havariapress közlése szerint a történtek körülményeinek felderítésére a rendőrség is vizsgálatot indított.