Márk
13 °C
28 °C

Már hét embert gyanúsítanak az olaszliszkai gyilkossággal

2006.11.28. 16:15
Egy 16 éves fiú, egy 31 éves férfi és egy 35 éves nő előzetes letartóztatását is kezdeményezte a rendőrség az olaszliszkai gyilkosság miatt. Így már heten gyanúsíthatók azzal, hogy gyermekei szeme láttára agyonvertek egy tanárt.

Három újabb gyanúsítottat vett őrizetbe a rendőrség kedden az olaszliszkai gyilkosság miatt. A hatóság szerint "újabb személyekkel szemben igazolható a megalapozott gyanú, miszerint részt vettek a bántalmazásban, így november 28-án gyanúsítottként kihallgattak majd őrizetbe vettek három olaszliszkai személyt".


A rendőrség indítványozza a 16 éves fiú, a 31 éves férfi és a 35 éves nő előzetes letartóztatását. A súlyos bűncselekmény nyomozását a rendőrség változatlanul fokozott ügyészi felügyelet mellett, az ügyészséggel közvetlen napi munkakapcsolatban végzi.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a nyomozók számos embert hallgattak ki, többüket személyi szabadságukban is korlátozták, előállították. A felmerült adatok alapján emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt korábban már négy személyt vett őrizetbe a rendőrség, akiket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.


Olaszliszkán október közepén gyermekei szeme láttára verték agyon a 44 éves tiszavasvári tanárt, Szögi Lajost, miután autójával elsodort és könnyebben megsebesített egy kislányt.