Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Elvitte a francia attasé a térfigyelők anyagát

2009.01.12. 16:40
A francia hatóságok Budapesten nyomoznak a december 4-én eltűnt diáklány után. A francia belügyi attasé megkapta a térfigyelő kamerák felvételeit.

A magyar hatóságok francia kérésre átadták néhány budapesti térfigyelő kamera december 4-én éjjel rögzített felvételeit. Azon az éjjel a Lánchíd környékén eltűnt egy Magyarországon tanuló francia diáklány, Ophélie Bretnacher. Táskája irataival és telefonjával együtt előkerült a hídon, de róla azóta sincs semmi hír sem.

A francia belügyi attasé megkapta a térfigyelők felvételét, de a franciák további adatokat is kérnek. Szeretnék még a lány mobiltelefonjának kódját, valamint kérték a környék mobiltelefon-adótornyainak forgalmával kapcsolatos adatokat is. Utóbbi kiadásáról a II. kerületi rendőrkapitányságnak kell majd intézkednie.

A magyar hatóságok munkáját francia rendőrök is segítik és december 18-a óta egy francia ügyész is dolgozik Magyarországon. A franciák a lány apjának feljelentése nyomán emberrablás gyanújával nyomoznak. A lány apja itthon is tett büntetőfeljelentést, ám ezt a magyar főügyészség visszautasította. A magyar hatóságok ugyanis nem találtak bűncselekményre utaló nyomot, így a magyar rendőrök közigazgatási hatósági eljárást folytatnak. Ez a gyakorlatban ugyanazt jelenti mint a nyomozás, csak nem gyanúsíthatnak meg senkit az eljárás alatt.

  • Vennék
  • Hírek