Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Összefognak az eltűnt külföldiek rokonai?

2009.01.09. 11:29
Eva Rhodes testvére szerint hanyagok a magyar rendőrök, Ophélie Bretnacher szüleivel együtt kampányolna. A bőnyi állatmenhely tulajdonosát négy hónapja nem találják. A nyomravezető egymilliót kap.

Hanyagsággal vádolja a csaknem négy hónapja eltűnt egykori modell, Eva Rhodes osztrák állampolgárságú testvére a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrséget, és nővére ügyét párhuzamba állítja az ugyancsak Magyarországon nyoma veszett francia diáklányéval, Ophélie Bretnacheréval.

Judith Majlath az osztrák hírügynökségnek nyilatkozva azt állította, számos jel mutat arra, hogy testvérét meggyilkolták, ezért nem érti, hogy a magyar hatóságok miért nem bűncselekményként kezelik az esetet. "Elképesztő hanyagságot" vetett a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség szemére, arra hivatkozva, hogy a nővére bőnyi tanyáján létesített állatmenhelyet ismeretlenek feldúlták, de a hatóságok semmit sem tettek a tolvajok és a vandálok kézre kerítésére.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség decemberben közölte, hogy hónapok óta keresik a magyar származású, 65 éves brit állampolgárságú asszonyt, aki egykor Ausztriában modellként dolgozott. A megyei rendőr-főkapitányság néhány napja egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki felkutatása érdekében.

A főkapitányság szóvivője közölte, hogy Eva Rhodest közigazgatási eljárásban keresik, mivel bűncselekményre utaló jelet eddig nem találtak. Utoljára szeptember 10-én, egy győri bevásárlóközpontban látták őt egy férfival, akivel mobiltelefont vásárolt. A férfi kilétét eddig nem sikerült kideríteni, a bőnyi állatmenhely környékének átkutatása pedig szintén nem vezetett eredményre. Ezért a megyei rendőr-főkapitányság úgy döntött, hogy a szokásoktól eltérően az ORFK külön engedélyével a közigazgatási eljárásban is nyomravezetői díjat ajánl fel.

Judith Majlath megrendítőnek nevezte, hogy a Lánchíd környékén december 4-én eltűnt Ophélie Bretnacher szüleit szinte ugyanazokkal az érvekkel "eteti" a magyar rendőrség, mint őt - nevezetesen, hogy nincsenek bűncselekményekre utaló nyomok. "Hogyan is találnának ilyen jeleket, ha egyszer nem is kutatnak utánuk?" - méltatlankodott. Jelezte, hogy kapcsolatba lépett a francia diáklány szüleivel, akikkel összehangolt sajtókampány lehetőségéről beszélt.

Utalt arra, hogy a TV2 beszámolója szerint Magyarországon 4500 külföldit tartanak nyilván eltűntként. Ennek dacára a nővére és a francia lány ügyét a magyar rendőrség mégis egyedi esetnek nevezte, ami Majlath szerint arra utal, hogy "szemlátomást szőnyeg alá akarják söpörni emberek eltűnését". Az asszony attól tart, hogy a megyei rendőrség a testvére aktájának lezárását tervezi.

  • Vennék
  • Bankszámla