Rudolf
1 °C
13 °C

12 év fegyház a gyermekek palacsintáját megmérgező férfinak

2007.10.16. 12:15
A Fővárosi Ítélőtábla kedden helyben hagyta a Fővárosi Bíróság korábbi határozatát a palacsintás gyilkos ügyében. A férfi 2005. szeptemberében mérgező adag gyógyszert kevert élettársa két gyerekének palacsintájába. A férfi 12 év fegyházat kapott.

Helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtábla a 12 év fegyházat és a 10 év közügyektől eltiltást a "palacsintás gyilkosként" elhíresült szakápoló ügyében. A férfi együtt lakott Óbudán élettársával és annak négy gyermekével. A vád szerint többször hangoztatta, hogy mennyire terhére vannak a gyerekek, és "el kellene altatni őket, akár örökre is".

A bíróság bizonyítottnak találta, hogy a többszörösen büntetett előéletű férfi 2005. szeptember 18-án este a két kisebb gyermek, a két 10 éves ikerfiú kakaós palacsintájába mérgező adag gyógyszert kevert.

Másnap reggelre mindkét fiú eszméletlen állapotba került. Egyikük a hányadékban feküdt és félrebeszélt, a másikat pedig nem tudták felébreszteni.

A fiúk életveszélyes állapotba kerültek és meg is halhattak volna, csak a gondos és körültekintő orvosi kezelés mentette meg őket. A férfi áprilisban 12 év fegyházat kapott és 10 évre eltiltották a közügyektől is. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a védő enyhítésért fellebbezett, így került az ügy a Fővárosi Ítélőtáblára.