Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nemzetközi pedofilhálózatot számoltak fel a németek

2003.09.26. 14:02
Gyermekpornográfiával foglalkozó kiterjedt nemzetközi hálózatot felszámolását jelentette be az ügyészség pénteken a németországi Magdeburgban. A Marcy fedőnevű művelet keretében egy bécsi és egy stájerországi személyt is lelepleztek a német hatóságoktól kapott adatok alapján.
A wiesbandeni szövetségi bűnügyi hivatal és a németországi területi rendőrhatóságok nyomozása 2002 késő tavasza óta tartott. A nyomozást azért indították, mert a hatóságok tudomást szereztek egy zárt hálózatról. Először két gyanúsítottra irányult a nyomozók figyelme.

Huszonhatezer gyerekpornófelvétel egy bajor férfinél

Később számos olyan szálat is találtak, amelyek más országokba, ezek között Ausztriába vezettek. Az osztrák nyomozók német kollégáiktól hathatós segítséget kaptak feltáró munkájukhoz. Az ügyben több házkutatást tartottak. Összesen 166 országban folytattak nyomozást a gyermekpornó-hálózattal összefüggésben, és ezek során - mint Peter Voght magdeburgi főügyész megerősítette - 38 tettescsoportot felszámoltak.

Az alsó-szászországi Antenne rádióadó a hannoveri tartományi bűnügyi hivataltól úgy értesült, hogy a nyomozás több mint 2300 gyanúsítottra terjedt ki. Csupán Alsó-Szászország német tartományban 58 lakást kutattak át, 52 asztali számítógépet és hét laptopot, 1473 CD-ROM-ot, számítógépes merevlemezt és több mint 200 videót foglaltak le. Bajorországban egy férfinál 26 ezer porongráf fényképre bukkantak. A fő gyanúsítottak között van olyan, aki már volt hasonló bűncselekményekért büntetve.