Illés
17 °C
28 °C

Pedofil párt alakul Hollandiában

2006.05.30. 11:30
Felebaráti Szeretet, Szabadság és Különbözőség néven a felnőttek és a gyermekek közötti szex legalizálásáért küzdő párt alakul Hollandiában. A párt szerint már a tizenkét éves gyermekeknek is engedélyezni kellene, hogy önkéntes alapon pornófilmekben vehessenek részt.

A felnőttek és gyerekek közötti szex legalizálásáért fellépők csoportja pártot alapít Hollandiában - közölte az Algemeen Dagblad holland napilap.

Az 1982-ben alapított Martijn nevű holland mozgalomból kinövő párt Felebaráti Szeretet, Szabadság és Különbözőség (NVD) néven részt kíván venni a 2007-es parlamenti választásokon.

A párt alapítóinak szándéka, hogy elfogadtassák a pedofiliát a holland társadalommal. A szervezet szerint a fiatalkorúakkal folytatott szexuális kapcsolat törvényileg szabályozott alsó korhatárát a jelenlegi 16-ról 12 évre kellene csökkenteni vagy teljesen eltörölni.

A mozgalom alapítói úgy vélik, a nevelés során meg kell ismertetni a gyerekeket a szexualitással, hiszen a tiltások csupán kíváncsivá teszik őket.

A párt szóvivőjének a napilapban idézett álláspontja szerint engedélyezni kellene, hogy a tizenkettedik életévüket betöltött gyerekek önkéntes alapon pornófilmekben vehessenek részt, dohányozhassanak, alkoholt fogyaszthassanak és szavazhassanak a választásokon.