Gál
3 °C
16 °C

Pénzszállítóra támadtak a Tescónál

2005.05.14. 21:21
Szombat este állig felfegyverzett férfiak támadtak meg egy pénzszállító autót az egyik budaörsi bevásárlóközpontnál.

A rendőrség este nyolc óra húsz perckor kapott bejelentést arról, hogy a Group 4 Falck biztonsági szolgálat pénzszállító teherautóját négy fegyveres támadta meg a budaörsi Tesco áruház parkolójában. A rendőrök három perc alatt a helyszínre értek, és tűzpárbaj alakult ki a rablókkal, akik fogták a zsákmányt, és egy lopott terepjáróval elmenekültek a helyszínről.

A rablók az őket üldöző rendőrökre több lövést leadtak, és egy kézigránátot is dobtak a rendőrautóra, mondta el Szabó Jenő ezredes, Pest megyei bűnügyi igazgató. A rendőrök közül senki nem sérült meg, de egy biztonsági őrt combon talált egy lövedék. Az ezredes szerint az őr sebesülése nem súlyos.

A támadók autóját a közelben felgyújtva megtalálták, a rendőrség szerint harmincmillió forinttal sikerült elmenekülniük. A Group 4 Falck és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy-egy millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőknek.

Egy szemtanú elmondta, hogy este nyolc óra után néhány perccel érkezett az áruházhoz, éppen akkor, amikor a Tesco épületéből több biztonsági őr rohant ki. Azt kiáltozták a parkolót zsúfolásig megtöltő embereknek, hogy mindenki meneküljön, "húzzon el onnan". Ekkor megjelent egy rendőrautó, és amikor a rendőrök kiszálltak a kocsiból, kitört a lövöldözés, mondta el a 22 éves fiatalember, aki tudja, kik kezdtek el lövöldözni.

A héten a második

Legutóbb hétfőn Szentendrén rabolták ki a Group 4 Falck egyik pénzszállítóját. A sofőrt azóta sikkasztás alapos gyanújával őrizetbe vették, mert a férfinak ellentmondásos volt a vallomása, a rendőrség szerint köze lehet a pénz eltűnéséhez. A sofőr állítása szerint álrendőrök csalták ki tőle a pénzt azzal a szöveggel, hogy egy rablótámadást akarnak megelőzni, és majd ők biztonságba helyezik a zsákokat.