Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Őrizetben a pénzszállító sofőrje

2005.05.10. 13:50
Őrizetbe vette a rendőrség azt a pénzszállítót, akit állítása szerint két álrendőr fosztott ki hétfőn Szentendrén. A 22 éves péceli sofőr vallomásában több ellentmondás van, ezért sikkasztás megalapozott gyanújával eljárás indult ellene. A két "álrendőr" és a pénz még nem került elő.

A Group 4 Falck biztonsági cég pénzkísérői hétfőn a reggeli órákban tettek feljelentést, azt állítva, hogy egyik sofőrjüktől magukat rendőrnek kiadó férfiak megszerezték a járműben szállított pénzeszsákokat.

Sikkasztással gyanúsítják

A sofőr eredetileg azt állította, hogy az álrendőrök arra hivatkoztak: információik szerint rablótámadás készül a jármű ellen, ezért ők akarják biztonságba helyezni a pénzt. A vizsgálat azonban estére kiderítette, hogy a 22 éves péceli sofőr vallomásában több ellentmondás is van, ezért egyre inkább bizonyosnak látszott, hogy köze van a jelentős mennyiségű pénz eltűnéséhez.

Miután a Pest megyei főkapitányság bűnügyi vizsgálói úgy találták, hogy megdőlt a valószínűtlen történet hihetősége, a sofőrt őrizetbe vették sikkasztás megalapozott gyanújával.

A két állítólagos álrendőr és a pénz még nem került elő, ezért a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást az ügyben.