Viola
-6 °C
-2 °C

Keresztényeket perelnek a prostik

2002.11.29. 10:56
"Hatalmas anyagi kárt okoznak" a kuncsaftokat zaklató evangélikus misszionáriusok, ezért a chilei prostituáltak kártérítési pert indítanak.
A chilei prostituáltak hatalmas felháborodására egy amerikai evangélikus szervezet Concepcion város legnagyobb bordélyházát templommá alakította. Az épületben helyet kapott a tevékenységükkel felhagyó nők otthona is. A környéken dolgozó prostituáltak azt állítják, hogy a misszionáriusok tönkreteszik üzletüket.

Zaklató keresztények

"Ezek az evangélikusok állandóan zavarják a lányok munkáját" mondta Marisol Sacuse, a prostituáltak érdekeit védő TravesChile szervezet egyik tanácsadója. Hozzátette, hogy a keresztények reggelente rettenetesen hangos zenét játszanak, ezért a lányok nem tudnak aludni, máskor pedig az esetleges kuncsaftokat zaklatják, jelentette az Ananova.

Visszavágnak

A misszionáriusok "káros tevékenységének" leállításáért a prostituáltak bírósághoz fordulnak - mondta el Silvia Parada a szervezet elnöke a Las Ultimas Noticias napilapnak. "Ezek az emberek Isten nevében beszélnek, közben pedig munkatársainkra támadnak. De mi nem hagyjuk magunkat, és nem engedjük, hogy megszüntessék a vörös lámpás negyedeket." - mondta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!