Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A rendőrség elrendelte a PSZÁF-elnök védelmét

2003.06.17. 11:00
Lehet, hogy csak egy kerékpárról készült fotóval kérheti a rendőrség a polgárok segítségét Szász Károly PSZÁF-elnök megverésének ügyében. Az eddigi adatok alapján ugyanis kétséges, hogy lehet-e hiteles fantomképet készíteni a három támadóról. A rendőrség elrendelte Szász Károly és családja védelmét.
Elképzelhető, hogy a rendőrség nem ad ki személyleírást, illetve fantomképet arról a három férfiról, akik hétfőn reggel súlyosan bántalmazták Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét.

Az Index információi szerint a merénylethez megtévesztésre használt kerékpárról közölnek fotót, viszont valószínű, hogy a szemtanú személyleírásainak alapján nem készíthető fantomkép. A rendőrség mindenesetre keresi azt a három ismeretlen férfit, akik bántalmazták Szászt. Folytatják a tanúkihallgatásokat és az adatgyűjtést. A BRFK súlyos testi sértés alapos gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Közben elrendelték Szász Károly családjának védelmét. "Megfelelő módon gondoskodott a rendőrség PSZÁF elnökének kórházi biztonságáról és a családtagjai védelméről" - közölte az MTI érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi főkapitány-helyettese.

Trükk és verés

Mint arról beszámoltunk, három ismeretlen férfi "botokkal" támadt hétfőn reggel Szász Károlyra. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke II. kerületi lakásáról indult uszodába.

Egy kerékpáros fiatalember azzal az indokkal állította meg az elnök gépkocsiját a fővárosi külkereskedelmi sportcentrumnál, hogy elesett egy autó előtt és megsérült. Szász Károly kiszállt a járművéből, és ekkor két fiatal férfi a bokorból előbújva, a kerékpáros fiatalemberrel együtt, botokkal felfegyverkezve rátámadt a PSZÁF elnökére. Baseballütővel eltörték a csuklóját, kisujját, és több ütést mértek a koponyájára.

Szász, akit tegnap megműtöttek, úgy vélte, a támadás összefüggésben van a felügyelet munkájával.