Pusztít a vihar Európa-szerte

2007.06.21. 18:04
Németországban két ember halálát okozták a heves viharok miatt bekövetkezett balesetek, Ausztriában is pusztított a vihar és Svájcban is károk keletkeztek.

Ítéletidő tombolt Németországban, Baden-Württemberg tartományban egy mentőorvost agyoncsapott egy rázuhanó fémpózna, egy nő pedig autójával megcsúszott a vízzel borított úttesten, és halálos balesetet szenvedett. A frankfurti repülőtéren 23 felszállást és öt leszállást törölni kellett. Szintén Németországban villám csapott több lakóházba és istállóba. Hessenben és Baden-Württembergben sok pincét elöntött a víz.

A svájci Schwyz kantonban szerdán késő este tört ki olyan heves vihar, amilyet évtizedek óta nem tapasztaltak. Mintegy ötszáz káreset történt, egy személy súlyosan megsérült.


Menedékért futnak a berliniek

Bécsben a központi tűzőrség épületére dőlt egy daru, s a balesetben egy ember életét vesztette, egy evezőskikötőnél egy kidőlt fa agyonütött egy 60 éves asszonyt, egy 40 éves férfit pedig megsebesített.

Ausztria nyugati felében, Tirol és Salzburg tartományban, valamint Stájerországban szintén nagy mennyiségű csapadék hullott, a víz pincéket és utcákat öntött el, több helyütt sárlavina zúdult az útra, eltorlaszolva azt. A stájerországi Murauban 3-5 centiméternyi, a tartomány keleti részén fekvő Weiz körzetében még ennél is több jég esett.

A jég súlyos károkat okozott a mezőgazdaságnak Salzburg tartományban is. Unterlungau körzetéből sárlavinákról érkeztek beszámolók, több patak kilépett a medréből. Az L111 jelzésű utat Viehofen községnél háromezer négyzetméteren sár és kavics borította.

Tirol egyes részeit is jégverés sújtotta csütörtökön. A déli órákban földomlás miatt le kellett zárni a Brenner-főutat Gries és Steinach között. Az autósok csak a főútvonallal párhuzamosan futó - fizetős - autópályán tudtak továbbhaladni.

Pozsonyban egy kamiont borított fel a csütörtök esti vihar az egyik pozsonyi Duna-hídon, jelentette a Független hírügynökség. A baleset miatt egy másik Duna-hídra, az Apollóra kellett terelni a forgalmat. A baleset éppen azon a hídon történt, amely a Duna két partján lévő autópálya-szakaszokat kapcsolja össze, ezért a Magyarország és Ausztria felé haladó vagy onnan jövő járművek is valószínűleg lassabban juthatnak keresztül a városon.

  • Hírek
  • Hírek