Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Perrel fenyeget egy újságot Putyin állítólagos menyasszonya

2008.04.18. 10:40
Perrel fenyegeti a Moszkovszkij Korreszpongyent című lapot Alina Kabajeva olimpiai bajnok, parlamenti képviselő, aki az újság állítása szerint hamarosan férjhez megy Vlagyimir Putyin leköszönő orosz államfőhöz. Ám hiába követelt az újság egy tételes felsorolást, hogy mit akar cáfolni Kabajeva, a hölgy egyszerűen nem hajlandó megmondani.

A Moszkovszkij Korreszpongyent című újság az Art-menedzsment nevű cégre hivatkozva azt állította, hogy a moszkvai rendezvényszervezők között tendert írtak ki Vlalgyimir Putyin és Alina Kabajeva olimpiai bajnok, parlamenti képviselő esküvőjének megszervezéséről. A cikk szerint Vlagyimir Putyin immár két hónapja szabad ember, s kitűzték a házasságkötés napját is: a ceremóniát június 15-én, a pravoszláv pünkösdkor tartják Szentpéterváron.

A feltételezett ara szóvivője útján követelte, hogy a Moszkovszkij Korreszpongyent vagy cáfolja a hírt, vagy bírósághoz fordul. A lap próbálta szóra bírni Alina Kabajevát, ám a "menyasszonyjelölt" nem kívánt nyilatkozni. Válaszul a Moszkovszkij Korreszpongyent egy hivatalos nyilatkozatot követelt, amelyben Alina Kabajeva tételesen feltünteti, hogy pontosan mit is kellene cáfolni. A szóvivő kategorikusan megtagadta a nyilatkozatot, mondván, hogy az újság "úgy írja meg a cáfolatot, ahogy akarja".

Az elnöki esküvő hírét tagadja egyébként az Art-menedzsment cég vezérigazgatója is: Szergej Tilkin kategorikusan cáfolja, hogy vállalata egy ilyen tenderben részt vett volna. A Moszkovszkij Korreszpongyent tulajdonosan is arra hajlik, hogy a hír kacsa lehet, ám zseniális reklámfogásnak tartja, hogy a lap leközölte az elnöki esküvőről szóló hírt.

A Moszkovszkij Korreszpongyent jelenlegi álláspontja szerint nem kívánja közölni a cáfolatot. A szerkesztőség érvelése szerint egy olyan híresztelés cáfolatát, amely "nem felel meg a tényeknek, csak abban az esetben lehet közölni, ha bizonyítékkal rendelkeznek arra nézve, hogy valóban álhírről van szó".

"Nem sikerült ilyen bizonyítékot szerezni Alina Kabajevától. A cikkben feltételesen, kérdőjelekkel ellátva írtunk a házasságkötésről, így egyszerűbb lett volna humorosan felfogni a dolgot, vagy egyszerűen kijelenteni, hogy szó sincs semmiféle esküvőről. Alina Kabajeva egyiket sem tette" - írta a lap.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!