Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötször szökött meg egy amerikai rab

2005.08.11. 08:46
Elfogták szerdán este az amerikai Ohio állambeli Columbusban azt a szökött bűnözőt és feleségét, akik együtt menekültek el Tennessee állam Kingston városából, ahol az asszony egy fegyőrt lelőve kiszabadította erőszakos cselekményekért többszörösen elítélt, bebörtönzött férjét.

Az asszony, a 31 éves Jennifer Forsyth Hyatte akkor szöktette meg férjét, a 34 éves George Hyatte-et, amikor a férfit kihallgatásra vitték börtönéből egy korábban elkövetett rablása ügyében a kingstoni bíróságra.

Rácsontúli szerelem

A rendőrök a tett helyszínétől mintegy 480 kilométerre, egy columbusi motelben találtak rá a párra egy taxis információja alapján, aki a Kentucky állambeli Erlangerből szállította őket a városba. Egy közeli étteremben is felismerték őket. A rendőrség körülvette a szállodát, mire a Hyatte-házaspár ellenállás nélkül megadta magát. A hatóságok fegyvereket is találtak náluk. A párt visszaszállították Tennesseebe. Ez volt az ötödik alkalom, hogy Hyatte-nek sikerült megszöknie hatósági őrizetből.

Jennifer Hyatte a börtönkórház ápolónőjeként ismerkedett meg férjével. Tavaly elbocsátották állásából, mert élelmet csempészett be a fogolynak. Néhány hónappal később engedélyt kapott a börtönigazgatóságtól, hogy házasságot kössön a több erőszakos cselekményért elítélt férfival.