Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Ötször szökött meg egy amerikai rab

2005.08.11. 08:46
Elfogták szerdán este az amerikai Ohio állambeli Columbusban azt a szökött bűnözőt és feleségét, akik együtt menekültek el Tennessee állam Kingston városából, ahol az asszony egy fegyőrt lelőve kiszabadította erőszakos cselekményekért többszörösen elítélt, bebörtönzött férjét.

Az asszony, a 31 éves Jennifer Forsyth Hyatte akkor szöktette meg férjét, a 34 éves George Hyatte-et, amikor a férfit kihallgatásra vitték börtönéből egy korábban elkövetett rablása ügyében a kingstoni bíróságra.

Rácsontúli szerelem

A rendőrök a tett helyszínétől mintegy 480 kilométerre, egy columbusi motelben találtak rá a párra egy taxis információja alapján, aki a Kentucky állambeli Erlangerből szállította őket a városba. Egy közeli étteremben is felismerték őket. A rendőrség körülvette a szállodát, mire a Hyatte-házaspár ellenállás nélkül megadta magát. A hatóságok fegyvereket is találtak náluk. A párt visszaszállították Tennesseebe. Ez volt az ötödik alkalom, hogy Hyatte-nek sikerült megszöknie hatósági őrizetből.

Jennifer Hyatte a börtönkórház ápolónőjeként ismerkedett meg férjével. Tavaly elbocsátották állásából, mert élelmet csempészett be a fogolynak. Néhány hónappal később engedélyt kapott a börtönigazgatóságtól, hogy házasságot kössön a több erőszakos cselekményért elítélt férfival.