Mátyás
-6 °C
1 °C

Kiraboltak egy pénzszállító autót Óbudán

2005.12.22. 22:22
Két símaszkot viselő ismeretlen támadt a pénzszállítókra - tudta meg az Index. Budapest-szerte jelenleg is tart a fokozott rendőri ellenőrzés. A HavariaPress úgy tudja, az elrabolt pénz összege eléri a kétszázmillió forintot.

Csütörtök este negyed 9-kor egy Szentendrei úti benzinkútnál két símaszkot viselő ismeretlen fegyvernek látszó tárggyal kényszerítette a két pénzszállítót az autóban található értékek átadására. A HavariaPress úgy tudja, hogy a támadók fegyverrel a bevételt követelték. A fenyegetéstől megrettent szállítók több zsákot átadtak a támadóknak, akik autóba ültek és elhajtottak a helyszínről. A zsákmány elérhette a 200 millió forintot.

A helyszínelés órákon át tartott. Schőn Péter, a BRFK szóvivője az Indexnek elmondta: a rablás során lövés nem dördült, személyi sérülés nem történt. Az elkövetők autóval menekültek, az üres kocsit Békásmegyeren találta meg a rendőrség. A tettesek az autót megpróbálták felgyújtani.

A rablás miatt tegnap Budapest-szerte fokozott rendőri ellenőrzéseket tartottak, az M3-as kivezető szakaszán minden gépkocsit megállítottak és ellenőriztek. A taxisok állítása szerint ez volt a helyzet valamennyi budapesti Duna-hídon, valamint a fontosabb főútvonalakon is.

Ennek következtében óriási dugók alakultak ki városszerte, késő este nem volt elegendő két óra a belvárosból a repülőtérre való kijutáshoz. Az útzárakat néhány óra elteltével a rendőrség feloldotta.