Judit
2 °C
7 °C

Fegyveres rablás a Széna téren

2002.03.14. 12:53
Két rabló fegyverrel kényszerítette a Group 4 pénzszállító cég alkalmazottját, hogy adja át a nála lévő pénzt. Az alkalmazott a Széna téri OTP bankba akarta leadni a 48 millió forintot tartalmazó zsákot. Az OTP szerint semmi közük az ügyhöz: a pénz a Group 4-től tűnt el.
Negyvennyolc millió forintot vitt el az a két rabló, akik kora délelőtt a főváros I. kerületében, a Széna téren megtámadták a Group 4 Securitas Kft. pénzszállító autóját. Az autó a Széna tér és az Ostrom utca sarkán állt meg, a kocsi vezetője a tér 7. számú házához, az OTP gazdasági bejáratához ment, ahol a kapualjban két férfi megtámadta, és megbilincselte.

A rablók várták a pénzt

Fegyver is volt a rablóknál - közölte az Indexnek a BRFK sajtóügyeletese. Mint elmondta, az eset reggel 8 óra 10 perckor történt, amikor a pénzszállítóból kiszálló egyik alkalmazott a pénzintézet hátsó bejáratához ment, ahol a lépcsőházban már két fegyveres férfi várta. A másik pénzszállító férfi a rendőrség tájékoztatása szerint az autóban maradt, és semmit nem látott a történtekből.

A kapualjban az egyik fegyverrel megfenyegette, a másik pedig megkötözte az alkalmazottat, majd a pénzt magukhoz véve elmentek. Személyi sérülés nem történt, a rendőrség nagy erőket mozgósított a tettesek kézre kerítésére.

A Group 4 a hunyó

A bankfiók igazgatója a helyszínen az Indexnek azt mondta, sem ő, sem a fiók más alkalmazottja nem nyilatkozhat az ügyben. Mint mondta a központi igazgatóság tagja, Tusán Lászlóné adhat csak információt. Ő azonban azt mondta, hogy a rabláshoz az OTP-nek nem sok köze van, ugyanis nem a pénzintézetet rabolták ki, hanem az autót. - Ha Ön elindul a boltba, hogy vásároljon, és közben kirabolják, a rendőrség nem a boltba fog menni, nem ott fogja keresni a pénzt - hozott hasonlatot az igazgató. - A pénzt a Group 4-től vették el, így ők az illetékesek.

Arra sem kaptunk választ, hogy a rabolt pénz kinek, és honnan hiányozhat majd. A Group 4 igazgatójával eddig nem sikerült beszélnünk, mivel tárgyal.

A rendőrök tartanak a pénzszállítóktól

Tavaly év végén nyílt és titkos intézkedéseket vezettek be a rendőrség a 2001-ben megszaporodott pénzszállító-rablások miatt. A megállapodás értelmében akár tudtuk nélkül is figyelemmel kísérhetik a rendőrök a pénzszállítókat. Ezt azért tartja fontosnak a rendőrség, mert több esetben maga a pénzszállító alkalmazott is részt vett a rablásban.

A Group 4
A Group 4 Security Kft. Magyarország piacvezető biztonsági cége. A cég az OTP Bank Securityból alakult néhány éve, elődjéhez hasonlóan a biztonsági szolgálatok szervezése mellett a nagyságrendekkel több pénzt - éves szinten milliárdokat - hozó pénzszállítással és pénzfeldolgozással is foglalkozik. A pénzszállítók feladata a bankoktól vagy más ügyfelektől összegyűjtött készpénz értéktárba szállítása, szortírozása, csomagolása, és a megjelölt helyekre juttatása. Ide tartozik még a készpénzkiadó automaták feltöltése és karbantartása is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?