Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

A RAI perelhet a Friderikusz-műsor miatt

2003.05.29. 07:12
A Nap-kelte szerkesztősége kiszáll Friderikusz Sándor műsorának, A szólás szabadságának a készítéséből - értesült a Népszabadság. A lap római tudósítója úgy tudja: az olasz állami televízió, a RAI jogi lépéseket fontolgat a műsor miatt, mert az szerintük feltűnő hasonlóságot mutat a Porta a porta című politikai talk-show-jukkal.
Megszűnik az együttműködés a Friderikusz Sándor műsora, A szólás szabadsága és a Nap-kelte stábja között - adja hírül a Népszabadság. Friderikusz Sándor azt követően kérte fel a reggeli műsor készítőit a közreműködésre, hogy a műsor kedvezőtlen fogadtatása miatt elküldték a teljes szerkesztőséget.

A Friderikusz-műsorral kapcsolatos hír, hogy a RAI szakértői szerint A szólás szabadsága az olasz állami televízión jelentkező politikai talk-show, a Porta a porta formátumára épül. A Népszabadság római tudósítójának jelentése szerint az olaszok a Magyar Televízió illetékeseitől szeretnének választ kapni a történtekre. Az olaszokat senki sem kereste meg korábban Magyarországról azzal, hogy szeretnék megvásárolni a műsor licencét.

A RAI még nem döntött az esetleges jogi lépésekről.