Lóránt, Loránd
-6 °C
1 °C

Megöltek egy pénzszállítót Borsodban

2007.03.27. 08:17
Hétfőről keddre virradó éjszaka raboltak ki Borsodban egy pénzszállító páncélautót, az egyik pénzkísérőt meggyilkolták. Száz rendőr keresi a tetteseket.

Az MTI információi szerint a hétfőről keddre virradó éjszaka kirabolt pénzszállító autó Szabolcsból érkezett Borsod megyébe, amikor a támadás történt. Egy pénzkísérő meghalt, amikor kirabolták a járművet. A pénzszállító autót, benne a kísérő biztonsági őr holttestével, kedd hajnalban lakossági bejelentésre találták meg a rendőrök Tokaj közelében. A gépkocsit kifosztották. A támadást túlélő kísérőt jelenleg kihallgatják - egészítette ki kedden délelőtt a tájékoztatást a rendőrség.


Kompoltiné Jakab Ilona, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: "bizonyos, hogy fegyverhasználatra nem került sor", az elsődleges megállapítások szerint az őrt olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. A HavariaPress viszont úgy tudja, hogy halálra szúrkálták a pénzkísérőt.

Az ügyben már két megye, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg rendőrei dolgoznak együtt. A fehér színű pénzszállítót Tokaj határától mintegy három kilométerre találták meg, egy szőlőhegyre vezető földúton.A Tokajból Tarcalra vezető útról leágazó földúton, a főúttól mintegy két-háromszáz méterre álló járművet jórészt eltakarja az út menti gaz. A nyomok rögzítése után elszállították a gépkocsit, amelynek oldalán és hátsó ajtaján leragasztották a pénzszállító cég nevét. A jármű bal oldala nagy felületen véres volt. A gépkocsi elszállítása után mintegy két tucat, a helyi településekről érkezett polgárőr kezdte meg a terület alapos átkutatását.

A páncélozott pénzszállító jármű Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből került Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe. Kompoltiné Jakab Ilona elmondta, hogy a pénzszállító cég vezetése fordult a nyíregyházi rendőrökhöz, közölve: az autót Nyíregyházán látták utoljára, annak személyzetével később már nem tudták felvenni a kapcsolatot. A jármű keresését a szabolcsi rendőrök kezdték meg, akik a borsodiak segítségét is kérték. . Az ügy felderítésén száz rendőr dolgozik. A rendőrség részletes tájékoztatást későbbre ígért.