Júlia, Rita
13 °C
26 °C

Kezdődik az ardenneki rém pere

Csütörtökön kezdődik Európa egyik legveszedelmesebbnek tartott bűnözőjének pere. Alain Fourniret hét 12 és 22 év közötti lányt gyilkolt meg, többet meg is erőszakolt.

Hosszú nyomozás után csütörtökön áll először bíróság elé Európa egyik legrettegettebb gyilkosa, Alain Fourniret. A média előszeretettel nevezi az ardenneki rémnek, mert a hegység francia és belga oldalán is elkövetett szörnyű bűncselekményeket. Összesen hét kislány és fiatal nő meggyilkolásával vádolják. Felesége is bíróság elé áll, őt bűnpártolással és emberrablással vádolják.

A most 65 éves Fourniret 1987 és 2003 között követte el rémtetteit. Éppen egy 13 éves lányt próbált elrabolni, amikor öt évvel ezelőtt belga rendőrök letartóztatták. Akkori áldozata most a vád egyik legfontosabb tanúja. Azóta kiadták Franciországnak, így most hazájában kell felelnie tetteiért az egykori ácsnak.

Gyilkosságait Fourniet 2004-ben ismerte be. Első áldozata egy 17 éves lány volt, akit megerőszakolt, megölt és holttestét egy kútba dobta.

Két lánnyal saját birtokán végzett. E gyilkosságokban segítséget kapott feleségétől, Monique Oliviertől. A nővel egy korábbi börtönbüntetése idején ismerkedett meg. A nő önkéntes börtönlátogató volt, Fourniert pedig erőszakos cselekedetek és kukkolás miatt ült. Megállapodtak, hogy Fourniet segít megölni a nő előző férjét, és az asszony cserébe segít neki fiatal lányokat rabolni.

Többször előfordult, hogy a férfi kocsiból kileste az áldozatát, a nő pedig odament a lányhoz, és mintha eltévedt volna, segítséget kért tőle. Ennek ürügyén becsalta a nő a lányt a kocsiba és így hurcolták el az áldozatot birtokukra.

A férfit összesen hét gyilkossággal vádolják, ezek közül ötöt ismert el. A rendőrség szerint viszont ennél is több áldozata lehetett, ám többet nem tudtak rábizonyítani.

Fourniet a nyomozók szerint kifejezetten szűz lányokra vadászott. Áldozatainak listája a következő:

Isabelle Laville: a 17 éves lányt 1987-ben rabolta el Auxerre-ből, és erőszakolta meg. Holttestét csak 2000-ben találták meg egy kútban.

Fabienne Leroy: a 20 éves lányt 1988-ban Chalons-en-Champagne településről rabolta el és erőszakolta meg. A lány holttestét már másnap megtalálták.

Jeanne-Marie Desramault: Charleville-Mezieres városából 1989-ben rabolta el a 22 éves lányt. Holttestét 2004-ben találták meg Fourniet birtokán.

Elisabeth Brichet: 1989-ban rabolta el egyetlen belgiumi áldozatát, Namurból. A 12 éves kislány holttestét szintén Fourniet birtokán találták meg, négy évvel ezelőtt.

Natacha Danais: A 13 éves kislányt 1990-ben rabolta el Nantes-ból. A lány holttestét három nappal később a tengerparton találták meg.

Celine Saison: A 18 éves lányt 2000-ben rabolta el és erőszakolta meg Charleville-Mezieres városában. A holttestet három hónappal később Belgiumban találták meg.

Mananya Thumphong: 2001-ben Sedanból hurcolta el és erőszakolta meg a 13 éves lányt. Az ő holttestét is a határ túloldalán, Belgiumban találták meg, egy évvel később.