József, Bánk
-6 °C
0 °C

Balhoroggal és bordatöréssel végződött a rendőri intézkedés

2006.05.23. 13:15
Harmadszor is bíróság elé került egy budapesti rendőr, akit kétszer már elítéltek szolgálati túlkapás miatt. Ezúttal bordatöréssel végződő súlyos testi sértés miatt ítélték el a XVIII. kerületi zászlóst.

Felfüggesztett börtönre és pénzbüntetésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság azt a rendőrt, aki intézkedés közben súlyosan megsebesített egy férfit a fővárosban, jelenti a HavariaPress. A hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, illetve súlyos testi sértés miatt elmarasztalt rendőrt korábban már kétszer is jogerősen elítélte a bíróság hasonló, szolgálati bűncselekmények miatt.

A mostani ítélet szerint a XVIII. kerületi kapitányságon járőrként szolgáló zászlós még 2003 tavaszán akart intézkedni egy Nagykőrösi úti lakásban, de ott egy férfi megpróbált ellenállni. A rendőr a vitának egy balhoroggal vetett véget, a váratlan ütéstől a férfi földre zuhant, és az egyik bordája is eltörött.

A Fővárosi Bíróság első fokon 1 év felfüggesztett börtönre ítélte a körzeti megbízottat, ezt az ítéletet másodfokon a táblabíróság 100 ezer forint pénzmellékbüntetéssel is megtoldotta. A védelem ez ellen az ítélet ellen felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, mert úgy vélték, hogy az ítélőtábla nem súlyosbíthatta volna a döntést.

A Legfelsőbb Bíróság keddi ülésén azonban alaptalannak ítélte a felülvizsgálati kérelmet, és jogerősen helybenhagyta a táblabírósági döntést.