Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Túl van az életveszélyen a Debrecenben meglőtt férfi

2003.07.16. 12:20
Túl van az életveszélyen az a férfi, akit kis híján agyonlőtt egy féltékeny rendőr Debrecenben - tudta meg a HavariaPress. A lövöldöző rendőr magánéleti válságai miatt táppénzen volt és leszázalékolás alatt állt.
A rendőrtiszt kedden dél körül kezdett lövöldözni a hajdúsági város egyik lakótelepén.

Az ámokfutó agyonlőtte élettársát és egy vétlen járókelőt, életveszélyesen megsebesítette a nő szeretőjét, végül önmagával is végzett. A lelőtt járókelő a helyszínen vesztette életét, míg az asszony délután, a kórházban halt meg. A lövöldözés egyetlen túlélőjét jelenleg is a Kenézy Kórházban ápolják, a férfi tüdőlövést kapott.

A rendőr főhadnagy egyébként már táppénzen volt, idegeit ugyanis alaposan megviselték magánéleti válságai. Úgy tudni, a tiszt éppen ezért leszázalékolás alatt volt.

A férfi véletlenül keveredett a lövöldözésbe. Annak a lottózónak a tulajdonosa, ahol a rendőr lövöldözni kezdett.

Két árva

Csütörtökön belehalt sérüléseibe a lövöldözés női áldozata. A nőt az orvosok életveszélyes fejlövéssel vették kezelésbe, megmenteni azonban már nem lehetett, így késő délután ő is életét vesztette. A 34 éves nő a Kenézy-kórházban röntgen-asszisztensként dolgozott, kollégái kedves, csupaszív embernek ismertek. A rendőrrel közös gyermeket nevelt, és előző házasságából is mindkettőjüknek volt már egy-egy gyermeke.