Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Lógva hagyták a hullámvasutazókat

2007.06.11. 10:15
Rikító vörös lett a fejük, de ezt leszámítva épségben megúszták kalandjukat egy arkansas-i hullámvasút utasai. A vidámparkban áramszünet okozott fennakadást, a hullámvasút a legnagyobb hurok tetején akadt el.

Fél órán keresztül lógtak ötven méter magasban fejjel lefelé egy arkansas-i hullámvasút utasai. A vidámparkot áramszünet sújtotta, a tűzoltók nem tudták hamarabb kimenteni szorult helyzetükből a szórakozásra vágyókat, jelentette az AP.

A park legnagyobb hullámvasútja, az X-coster kocsija éppen a legmagasabb hurok tetején volt, amikor az áramszünet miatt leállt. A félórás fejjel lefele lógás szerencsére egyik utasnál sem okozott egézségkárosodást, bár egyikük, miután a tűzoltók kiszabadították, elhányta magát.

"Könnyű volt megmondani, ki ragadt a hullámvasúton. Mindegyiküknek nagyon vörös volt a feje" - nyilatkozta a földet érés után az AP-nek Angela Salter, akit egy másik hullámvasútról szabadítottak ki a park dolgozói.

A vidámparkban az áramszünet után újraindult az élet, de az X-costert ideiglenesen bezárták. A parkban amúgy régebben is voltak áramszünetek, de az általában csak pár másodperces kimaradások eddig nem okoztak gondot.

A park vezetői a jövőben sem tudják garantálni az állandó áramellátást, mivel most sem sikerült megtalálni a hiba okát. A park áramellátását biztosító Entergy szóvivője szerint a kimaradást akár egy, a vezetékekre mászó kisállat is okozhatta.