Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Romaháború Borsodban is

2005.08.25. 20:48
Kapákkal esett egymásnak két cigány család Abaújváron. A rendőrök a szerdai törökszentmiklósi romaháború megismétlődésétől tartottak, ezért nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Tömegverekedés robbant ki két cigány család között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújváron. A családi háború hírére, tartva a szerda éjszakai, kézigránát robbantásával és lövöldözéssel végződő utcai háború megismétlődésétől, nagy erőkkel vonultak ki a településre a megyei rendőrkapitányság alakulatai.

Abaújváron azonban csak kisebb csetepaté alakult ki, a rivális családok kapákkal estek egymásnak. A verekedésben négyen könnyebben megsérültek.

A rendőrök biztos, ami biztos nagy erőkkel maradtak a településen, hogy időben lecsillapíthassák az esetleg újra fellángoló kedélyeket.

Szerdán Törökszentmiklóson tört ki háború két roma család között, a verekedés lövöldözésbe torkollt, egy férfi kézigránátot dobott a támadó család tagjai közé. A harcban egy ember életét vesztette, huszan megsebesültek.