József, Bánk
-7 °C
0 °C

Romlott húskészítmény lehet a magyar piacokon

2005.10.20. 19:37
Vágóhídi szemét került a magyar húspiacra. A kormányszóvivő szerint már tudják, melyik cég hozta be az országba a bajor cég termékét, de nem árulják el.

Az állategészségügyi szolgálat azonosította azt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszerfeldolgozó üzemet, amely 2004. szeptember 25. és 2005. február 14. között "vágott baromfi testeket" vásárolt egy vizsgálat alatt álló bajor húsüzemből - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Batiz András. A TV2 hírműsora szerint a németek egy svájci cégtől vásárolták vágóhídi szemetet, amely Magyarországra kerülhetett.

Régóta ismert business

A kormányszóvivő hozzátette: a magyar hatóság ehhez a német szakminisztériumtól kapott írásbeli informciókat. A több európai tagállamra kiterjedő bajorországi húsbotrány magyarországi következményeinek kivizsgálásának érdekében, még mielőtt a hivatalos német tájékoztatás megjelent volna, a magyar szolgálat kapcsolatba lépett a német illetékesekkel - emlékeztetett.

A kormányszóvivői iroda az Index érdeklődésére nem volt hajlandó megnevezni a céget, és a TV2 Tények című műsora is hiába próbálta megtalálni a vágóhídi szemét magyar forgalmazóját, Szabolcs megyei informátoraik is csak annyit közöltek: régóta közismert, miféle árú került az országba. Batiz a kormányszóvivői tájékoztatón csak annyit közölt, hogy az agrártárca elrendelte az érintett német üzemből esetlegesen Magyarországra szállított termékek felderítését.