Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Négy halott a féltékenységi drámában

2004.01.09. 06:18
Meggyilkolta tíz hónapos gyermekét, volt felesége szüleit és testvérét egy megvadult amerikai férfi. Az ámokfutó három lányát túszul ejtve elmenekült, majd főbe lőtte magát. A rendőrség szerint féltékenységi drámáról van szó.
Megölte volt felesége három közvetlen családtagját és egy közös gyermeküket egy féltékeny exférj az Egyesült Államokban, majd három további gyermeket elrabolva elmenekült. A férfi végül főbe lőtte magát, az elrabolt gyermekek sértetlenül kiszabadultak.

A 31 éves Jerry William Jones az elleni indított rendőrségi hajtóvadászat nyomán, egynapos menekülést követően, csütörtök este fordította pisztolyát maga ellen, miután üldözői utolérték. Életveszélyesen megsérült teste mellett az elrabolt 3, 4, illetve 10 éves lányokat sértetlenül megtalálták a kocsijában.

Féltékenységi dráma

Jones - akit korábban rablásért és autótolvajlásért már többször elítéltek - azt követően dühödött fel, hogy különélő volt felesége új barátjához utazva nyomatékosította viszonyuk megszűntének végérvényességét. A férfi - a rendőrség alapos gyanúja szerint - szerdán lelőtte korábbi házastársának a gyermekekre felügyelő szüleit, illetve testvérét, 10 hónapos közös kislányukat pedig megfojtotta.

A három nagyobbik lányt egy lopott sportkocsiban hurcolta magával, amíg - az autót felismerő lakossági bejelentésnek köszönhetően - utol nem érték. A hatóságok szerint szinte bizonyos, hogy féltékenységi ügyről van szó. Jones szakításukat követően már korábban is fenyegetőzött erőszakkal, volt felesége viszont mindent megtett annak érdekében, hogy távol tartsa őt maguktól.