Piroska
-2 °C
5 °C

Szex- és drogbotrány Rómában

2003.11.25. 14:15
A múlt hét csütörtökén kipattant botrány során 19 gyanúsítottat vettek őrizetbe. A gyanúsítottak között van Emilio Colombo olasz örökös szenátor, Serena Grandi 47 éves volt filmcsillag, egy ukrán modell és balerina, több üzletember, ügyvéd, minisztériumi alkalmazott és étteremtulajdonos. Azzal gyanúsítják őket, hogy luxusbordély-szolgáltatásokat nyújtottak, s emellett a római VIP-klienseket rendkívül jó minőségű kábítószerrel - elsősorban kokainnal - is ellátták.
Állítása szerint saját fogyasztásra vásároltatott kokaint Emilio Colombo olasz örökös szenátor, akinek két munkatársát is őrizetbe vették a legújabb római szex- és kokainbotrány kapcsán.

Drogozott, de nincs köze a botrányhoz

Colombo tisztségénél fogva mentelmi jogot élvez - a 83 éves politikus 1955-től 29 ízben volt az olasz kabinet tagja, a hetvenes évek elején miniszterelnök is, továbbá 1977-79 között az Európai Parlament elnöke - de a múlt héten a római vizsgálóbírák elé állt, s úgy nyilatkozott, hogy munkatársai semmiben sem hibásak, a drogot neki vették, mert már két éve él kábítószerrel egészségügyi problémái miatt. Az örökös szenátor ugyanakkor sajtónyilatkozataiban tagadta, hogy bármiféle köze lenne a szex- és kokainbotrányhoz.

A kereszténydemokrata politikus bizalmas vallomása a hét elején szivárgott ki a sajtóba: a jobboldali politikusok máris vizsgálatot követelnek, miként szerzett tudomást az olasz média Colombo vallomásáról, s a vizsgálóbírákat vádolják az információk kiadásával.

Kleopátria akció

A múlt hét csütörtökén kipattant botrányban politikusok és filmcsillagok is érintettek. A luxusigényeket kiszolgáló prostituált- és kábítószer-terjesztő hálózat felszámolása keretében - a Kleopátra fedőnevű akcióban - az olasz fővárosban 19 gyanúsítottat vettek őrizetbe (további 35 személy szabadlábon védekezhet).

A lefogottak között van Serena Grandi 47 éves volt filmcsillag, egy ukrán modell és balerina, több üzletember, ügyvéd, minisztériumi alkalmazott és étteremtulajdonos. Azzal gyanúsítják őket, hogy luxusbordély-szolgáltatásokat nyújtottak - olasz és külföldi széplányok kiközvetítésével -, s emellett a római VIP-klienseket rendkívül jó minőségű kábítószerrel - elsősorban kokainnal - is ellátták.

A kéjhölgyek szolgáltatásaiért 500-1000 euró volt a tarifa, de volt olyan bőkezű férfiú is, aki egy alig 50 perces légyottért 2500 eurót fizetett. A call-girl szolgáltatás mellett virágzott a kábítószer-árusítás is, az őrizetbe vett színésznők gyakran rendeztek együttes szex- és kábítószer-orgiákat.