Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Simek Kitty öt hónapos terhes

2004.01.19. 08:48
Iskola helyett terhesgondozásra jár a 15 éves Simek Kitty, akit nevelőapja megölése miatt első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság - tudta meg a Blikk. A lány eltökélt: biztos, hogy megtartja a babát.
Másfél éve, augusztus 31-én hajnalban Simek Kitty egyetlen pisztolylövéssel végzett alvó nevelőapjával, Sauerwald Vilmossal. A lövést a konyhában hallotta meg a lány édesanyja. A gyilkosságot csak két nappal később vallották be a körzeti megbízottnak. Kitty tettét azzal indokolta, hogy elege lett nevelőapja tíz éve tartó zaklatásából.

Ügyét jövő héten tárgyalják másodfokon

Az ötödik hónapban lévő, első fokon 1 év 8 hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt kamasz lány-kismama és 7 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt édesanyja a jövő héten kedden Pécsett áll a másodfokú bíróság elé. Ügyükben vélhetően még aznap ítélet születik.

Kitty egyelőre bő ruhákkal próbálja leplezni a baba érkezését, de a terhesgondozáson pontosan megjelenik - írja hétfői számában a Blikk. Még nem tudja, hogy kisfia vagy kislánya lesz. Nyomasztja őt a tehetetlensége, hogy szegénységbe születik a kisbaba. - Tudom, hogy Pesten találna munkát a szerelmem, de nem hagyhatjuk itt a beteg anyámat. Az, hogy a gyereket elvetessük, szóba se kerülhetett. Fel akarom nevelni, és kész - szögezte le a terhes lány.

Az anya jobban van

Kitty súlyos, áttétes daganatban szenvedő édesanyjáról fél éve az orvosok még azt mondták: egy hónap van hátra az életéből, sürgősen gondoskodjon a gyerekek elhelyezéséről. Az asszony most gyógyteával kúrálja magát, azóta megszűntek a fájdalmai, hat kilót hízott, és már gyógyszert sem szed. Nyugodtan készül a másodfokú tárgyalásra, szerinte se Kittynek, se neki nem kell börtönbe vonulnia.