Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Nincs több börtön Simon Tibor támadóinak

2007.02.01. 13:11
Lezárult a Simon-ügy; Simon Tibor, a volt ferencvárosi labdarúgó halálos bántalmazása miatt egyetlen vádlottnak kell börtönbe vonulnia a Fõvárosi Ítélõtábla csütörtökön kihirdetett jogerõs döntése nyomán. Az öt évvel ezelõtti eset miatt korábban már az elsõrendû vádlott 3 és fél évet, három társa pedig több mint egy évet töltött elõzetes letartóztatásban.

Az elsõ fokon eljáró Fõvárosi Bíróság elõször emberölés miatt 8 és 12 év közötti szabadságvesztéseket szabott ki, ám azt a döntést a tábla korábban megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte.

A megismételt eljárásban az elsõrendû bûnösségét már csupán halált okozó súlyos testi sértés, társaiét pedig garázdaság miatt mondta ki a Fõvárosi Bíróság, és éppen annyi szabadságvesztésre ítélte õket, amennyivel a korábban letöltött elõzetes letartóztatást beszámítva még nem kellett börtönbe vonulniuk.

Ezt a határozatot csütörtökön az ítélõtábla a másodrendû esetében úgy változtatta meg, hogy másfél éves szabadságvesztését két és fél évre súlyosította, így a lehetséges kedvezményeket is figyelembe véve legalább hét hónapra kell visszamennie a börtönbe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!