Agyonlőtték Huszein udvari énekesét

2003.05.21. 11:47
Családja szerint agyonlőtték a Szaddám Huszein volt iraki diktátort éltető dalokkal híressé lett énekest. Az iraki állami televízió Bagdad bombázása idején is sugározta Daud al Kaiszi klipjeit.
Ismeretlen fegyveres agyonlőtte Daud al Kaiszi énekest, aki Szaddám Huszein iraki diktátort dicsőítette dalaival. A férfit Bagdad központjában fekvő háza előtt gyilkolták meg, mindössze 3 kilométerre egy amerikai ellenőrzőponttól, mondta Kaiszi testvére a BBC-nek. Kaiszi klipjeit Bagdad bombázása idején is egyfolytában sugározta az iraki állami televízió. Kaiszi a Huszein vezette Baasz párt egyik legrégebbi tagja volt, még 1963-ban lépett be. Később kinevezték az iraki művészek szövetségének élére is, és vezető szerepe volt az Irak-Irán közötti háború és az öbölháború alatt folytatott iraki propagandagépezet működtetésében.

Leszámolás

Kaiszi fia azt nyilatkozat Guardian napilapnak, hogy apját biztosan a volt iraki rezsimhez fűződő kapcsolatai miatt gyilkolták meg, és ez az eset is jól példázza a bagdadi közbiztonság teljes hiányát. Fia szerint az énekes fenyegetve érezte magát a rezsim bukása után, ezért többen azt tanácsolták neki, hogy költözzön vidékre, amíg helyreáll a rend. Hozzátette: apja ismerősei közül többen annyira félnek a leszámolástól, hogy a temetésre sem mernek elmenni.

  • Hírek
  • Hírek