Zsolt
2 °C
18 °C

Szahaf megadná magát, de nem akarják elkapni

2003.04.30. 09:51
A bagdadiak bosszújától tart Mohamed Szaid Szahaf. A volt iraki tájékoztatási miniszter egy arabnyelvű londoni lap szerint nagynénjénél bujkál. Hiába adná meg azonban magát az amerikaiaknak, a hadsereg eddig nem volt hajlandó őrizetbe venni, mert nem szerepel a körözött iraki vezetők ötvenötös listáján.
Szahaf bagdadi nagynénjénél Bujkál és a megadás feltételeiről tárgyal az amerikaiakkal - írja a londoni al-Sark al-Avszat című arabnyelvű napilap. Az amerikai hadsereg mindeddig megtagadta a volt tájékoztatási miniszter letartóztatását, mivel a diktátor szócsöve nem szerepel a legkeresettebb iraki vezetők ötvenötös listáján - írja az al-Avszat.

A lap értesülései szerint az amerikaiak mindenesetre közeli megfigyelés alatt tartják a miniszter nagynénjének Bagdadi villáját. Szahaf az al-Avszat értesülései szerint a bagdadiak megtorlásától tart, ezért adná fel magát az amerikai hadseregnek.

Szahaf nyilatkozataival kultikus figurává vált a nyugati közönség szemében, legemlékezetesebb nyilatkozatait a Szeretjük az iraki tájékoztatási minisztert honlap gyűjtötte össze. Szahaf népes rajongótábora még George W. Busht is magába foglalja. Az amerikai elnök az NBC televíziónak adott nyilatkozata szerint Szahaf "zseniális, az én emberem".