Albin
0 °C
10 °C

Szerdán szállítják haza a siófoki tragédia áldozatait

2003.05.13. 11:36
A tervek szerint szerdán szállítják Németországba a siófoki tragédiában elhunytak holttestét. A rendőrség közben újabb tanúkat keres, tisztázandó a szerencsétlenség körülményeit.
A hivatalos okmányok kiadását követően várhatóan szerda reggel szállítják Németországba a múlt csütörtöki siófoki tömegszerencsétlenség 33 áldozatának holttestét - közölte kedden az MTI érdeklődésére Nagy István, a Balaton-parti város önkormányzatának sajtószóvivője. A német szakemberek hétfőn befejezték az áldozatok azonosítását, kedden állítja ki az ÁNTSZ a halotti bizonyítványokat, az okmányiroda a halotti anyakönyveket, majd a nap folyamán az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat városi intézete megadja a halott-szállításhoz az engedélyt - tájékoztatott a szóvivő.

A hivatalos eljárás befejeztével, várhatóan szerda reggel szállítják haza Siófokról a szerencsétlenül járt német turisták holttestét. Az elszállítás módjáról és időpontjáról a szóvivő kedden még nem tudott pontos információkkal szolgálni. A rendőrség kedden újabb tanúkat hallgatott meg, a szakértők pedig folytatták a siófoki vasúti átkelőhelyen történt tömegszerencsétlenség okainak vizsgálatát - tudta meg az MTI Gelencsér László alezredestől, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

A rendőrség hétfőn tette közzé felhívását, amelyben további tanúk jelentkezését kéri. Gelencsér László elmondta: elsősorban azokat szeretnék meghallgatni, akik a Budapestről Nagykanizsa felé tartó vonaton utaztak, s szemtanúi voltak a balesetnek. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétségének alapos gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben.

Csütörtök reggel Siófokon egy német turistabusz a vasúti átkelőhelyen összeütközött egy Budapest felől érkező gyorsvonattal. A szerencsétlenségben 33 német állampolgár veszítette életét.