Ákos, Bátor
1 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Szenvedélyes csóktól süketült meg egy kínai lány

Egy szenvedélyes csók szakította át a dobhártyáját egy fiatal kínai nőnek - írták meg hétfőn kínai napilapok. A szerelmes lány a bal fülére átmenetileg elveszítette hallását.

A huszonéves lány a déli Kuangtong tartományban lévő Csuhaj városában jelentkezett kórházi kezelésre a baleset után. Orvosai kiderítették, hogy a fiatal nő a bal fülére átmenetileg teljesen megsüketült.

"A csók miatt csökkent a nyomás a lány szájüregében, ez okozta a bal oldali dobhártya átszakadását és a részleges süketséget" – mondta a lány kezelőorvosa a China Daily című napilapnak. Az orvos hozzátette, a fiatal nő hallása a gyógyulást követően, várhatóan két hónapon belül visszatér.

A középfülüreget az orral és a garattal összekötő, nyálkahártyával borított vékony cső, az Eustach-kürt feladata, hogy megfelelő szinten tartsa a légnyomást a középfülben. A kürt általában zárva van, de nyeléskor és orrfúváskor rövid időre kinyílik. Képes reagálni gyors külső légnyomásváltozásokra, például nyomáskiegyenlítő funkciót lát el, amikor repülőgépen felszállunk vagy landolunk, de a búvárok is az Eustach-kürtön át juttatnak levegőt a középfülüregbe, hogy kiegyenlítsék a mélybe ereszkedéskor jelentkező nyomáskülönbséget. A középfülüreget a dobhártya zárja, ezért szakadt be, amikor a csók miatt nyomáskülönbség keletkezett a szájüregben, és az Eustach-kürt közvetítésével a középfülüregben is.